• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par finansējumu pedagogu septembra darba samaksai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2009., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par rīkoto kampaņu "Palīdzēsim bērnam izaugt!"

Vēl šajā numurā

11.09.2009., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par finansējumu pedagogu septembra darba samaksai

 

Nākamajā nedēļā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) visiem novadiem un republikas pilsētām pārskaitīs finansējumu, kas nepieciešams pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām par septembri. Tātad gan avansa maksājumus, gan algas par septembri pedagogi saņems ierastajā kārtībā un laikus.

Līdz šā gada 8.septembrim visas pašvaldības IZM iesniegušas precīzu informāciju par skolēnu skaitu novada vai pilsētas izglītības iestādēs, un IZM šobrīd veic datu apkopošanu un precizē aprēķinus, lai, kā katru gadu, pārskaitītu pedagogu darba samaksai paredzēto finansējumu pašvaldībām.

Sākot ar 2009.gada 1.septembri, pedagogu algas tiek aprēķinātas pēc jaunās finansēšanas kārtības “nauda seko skolēnam” saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām”.

Saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu 2009.gadam” pedagogu darba samaksai paredzētais finansējums šā gada astoņiem mēnešiem (no 1.janvāra līdz 31.augustam) ir pārskaitīts pašvaldībām, un tām izglītības iestādēm, kurām aizkavējušās algas izmaksas par augustu, pēc skaidrojuma jāvēršas savās pašvaldībās.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!