• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par Valsts ieņēmumu dienesta reglamenta saskaņošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2009., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197184

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par Jūrmalas skolu tīkla attīstību teritorijas kontekstā

Vēl šajā numurā

08.09.2009., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par Valsts ieņēmumu dienesta reglamenta saskaņošanu

 

3.septembrī finanšu ministrs Einars Repše ir saskaņojis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) iesniegto reglamentu. Saskaņā ar apstiprināto VID reglamentu dienestā tiek plānotas strukturālas izmaiņas, paredzot VID ģenerāldirektora vietnieku samazināšanu, kā arī vairāku struktūrvienību apvienošanu.

 “Valsts ieņēmumu dienesta reorganizācijas rezultātā tiks nodrošināta efektīvāka nodokļu iekasēšana. Tāpat dienests lielāku uzmanību pievērsīs lielajiem nodokļu maksātājiem, bet mazie uzņēmumi tiks atslogoti no pārmērīgā auditēšanas sloga. Vienlaikus Valsts ieņēmumu dienestam ir jāveicina apkalpošanas serviss, kas būtu orientēts uz klientu, nodrošinot pilnvērtīgākas konsultācijas nodokļu maksātājiem,” norādīja finanšu ministrs Einars Repše.

Saskaņā ar jauno VID struktūru ģenerāldirektoram turpmāk būs tikai divi vietnieki, no kuriem viens būs atbildīgs par nodokļu jomu un vadīs Galveno nodokļu pārvaldi (GNP), bet otra atbildībā tiks nodota muitas joma un Galvenās muitas pārvaldes (GMP) vadīšana. Līdz šim VID ģenerāldirektoram bija četri vietnieki.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju valsts tautsaimniecībā, kad jāsamazina pārmērīgi tēriņi, kā arī jālikvidē dublējošās funkcijas valsts pārvaldē, izstrādātajā VID reglamentā paredzēta Finanšu policijas un Muitas kriminālpārvaldes apvienošana. Apvienoto struktūru plānots nodot tiešā VID ģenerāldirektora pakļautībā, izslēdzot lieko vietnieka līmeni.

Lai nodrošinātu VID reorganizāciju atbilstoši apstiprinātajam reglamentam, VID vadībai līdz 9.septembrim uzdots iesniegt finanšu ministram saskaņošanai VID struktūras ieviešanas laika grafiku, norādot konkrētus datumus VID reglamentā norādīto pastāvīgo struktūrvienību un to sastāvā esošo struktūrvienību izveidošanai, kā arī regulāri informēt ministru par grafika izpildi.

Papildus finanšu ministrs uzdeva VID vadībai informēt par jebkurām plānotajām pastāvīgo struktūrvienību izveidošanas vai to sastāvā esošo struktūrvienību strukturālajām izmaiņām vismaz divas nedēļas iepriekš.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!