• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par Jūrmalas skolu tīkla attīstību teritorijas kontekstā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2009., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latvijas aizsardzības atašejiem un pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

08.09.2009., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par Jūrmalas skolu tīkla attīstību teritorijas kontekstā

 

4.septembrī pēc darba vizītes Jūrmalā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe aicināja pilsētas skolu tīkla attīstību skatīt un īstenot visas teritorijas kontekstā, ņemot vērā izglītības kvalitātes aspektus, programmu piedāvājuma dažādošanu un labās prakses iniciatīvu stiprināšanu. Vienlaikus vidusskolas posmā ministre rosināja pievērst uzmanību izglītības iestāžu tīkla konsolidācijai un mācību vides modernizēšanai, tādējādi veicinot izglītības kvalitāti, skolēnu mācību rezultātus un sasniegumus. T.Koķe uzsvēra izglītības iestāžu un vecāku iesaistes nozīmi skolu tīkla sakārtošanas gaitā un atzinīgi novērtēja pašvaldības centienus šajā sakarā.

Jūrmalā ministre tikās ar pilsētas domes priekšsēdētāju Raimondu Munkevicu, pašvaldības pārstāvjiem, kā arī apmeklēja Vaivaru pamatskolu un Jūrmalas Alternatīvo skolu (JAS), kur tikās ar skolas vadību, skolotājiem, vecākiem un skolēniem.

Viesojoties Vaivaru pamatskolā, kuras dibinātāji ir gan Jūrmalas pašvaldība, gan nacionālais rehabilitācijas centrs (NRC) “Vaivari”, ministre atzinīgi novērtēja skolas īstenoto pieeju bērnu apmācībā un sasniegtos rezultātus, vecāku iesaistīšanos skolas dzīvē, izglītības iestādes vadības paveikto un plānus, dažādojot finanšu resursu avotus. T.Koķe arī pauda gandarījumu par skolai blakus esošā NRC “Vaivari” iniciatīvu, sākot Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta projektu, kura ietvaros plānots izveidot daudzfunkcionālu atbalsta centru bērniem ar īpašām vajadzībām, lai veicinātu šo bērnu veselības, sociālās aprūpes un izglītības kvalitātes uzlabošanu. Tas sasaucas arī ar Vaivaru pamatskolas mērķiem un centieniem, tādēļ ministre rosināja gan klātesošos NRC pārstāvjus, gan pamatskolu turpināt un stiprināt līdzšinējo sadarbību.

Savukārt JAS ministre īpaši uzteica izglītības kvalitāti, skolēnu zināšanu līmeni, kā arī uzsvēra, ka JAS pedagoģiskā kolektīva īstenotās metodes un pieeja izglītības procesā, kas būtiski sekmē izglītības kvalitāti, būtu jāturpina popularizēt un piedāvāt pēc iespējas plašākam skolēnu lokam.

Ministre norādīja, ka ir ieinteresēta turpināt sadarbību ar izglītībā iesaistītajām pusēm, lai kopīgi un saskaņā ar katra kompetenci rastu atbilstošākos risinājumus skolu tīkla sakārtošanā un izglītības kvalitātes veicināšanā.

 

Agnese Korbe, ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!