• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par piedāvāto pievienotās vērtības nodokļa likmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2009., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par Valsts ieņēmumu dienesta reglamenta saskaņošanu

Vēl šajā numurā

08.09.2009., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par piedāvāto pievienotās vērtības nodokļa likmi


 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars uzsver, ka 4.septembrī piedāvātās nodokļu darba grupas ziņojuma mērķis bija piedāvāt alternatīvu iespējamai PVN likmes palielināšanai, kā to paredz vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem un grozījumi likumā par 2009.gada budžetu. Ekonomikas ministrs nepieļauj iespēju, ka PVN likme varētu tikt palielināta.

Informatīvā ziņojuma preambulā citāts no 2009.gada valsts budžeta likuma grozījumiem tika minēts kā negatīvā alternatīva, ja netiktu stimulēti ekonomiskie procesi valstī.

Pēc 4.septembra Tautsaimniecības padomes sēdes, kurā tika apspriests nodokļu darba grupas ziņojums, nolemts no ziņojuma preambulas izņemt laukā rindkopu, kurā ir citēts fragments no 2009.gada valsts budžeta likuma grozījumiem un kurā ir runa par iespējamu PVN likmes palielināšanu, jo tas sabiedrībā ir radījis maldīgu priekšstatu par nodokļu darba grupas ziņojuma mērķi.

 “Mēs piedāvājam pozitīvo programmu, kā ar nodokļu politikas palīdzību stimulēt ekonomikas attīstību,” uzsvēra A.Kampars.

Nodokļu darba grupas mērķis, izstrādājot savu piedāvājumu, bija necelt nodokļus uzņēmējdarbībai un nepalielināt saražotās produkcijas pašizmaksu. Tāpat darba grupa piedāvā vairākus priekšlikumus, lai stimulētu ekonomikas attīstību un investīciju piesaisti.

Vienīgās “rūgtās zāles” šajā nodokļu grozījumu paketē ir to nodokļu – nekustamā īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākumu nodokļa – bāzes paplašināšana, kas tieši neskar uzņēmējdarbību un neatstāj iespaidu uz ražošanas izmaksām.

 

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!