• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ierēdņu algu palielināšanas faktiem taupības laikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2009., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197166

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķīnas vicepremjera vizīti pie Saeimas priekšsēdētāja

Vēl šajā numurā

08.09.2009., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ierēdņu algu palielināšanas faktiem taupības laikā

 

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti 2.septembrī, pārrunājot Valsts kontroles konstatētos faktus, pauda sašutumu par to, ka vairākās ministrijās augstākajiem ierēdņiem būtiski palielināta darba samaksa. Izglītības, kultūras un zinātnes komisija prasīs tūlītēju Ministru prezidenta un kultūras ministra rīcību, lai šādi gadījumi neatkārtotos, algu palielinājumi tiktu atcelti un vainīgās personas saņemtu sodu.

 “Laikā, kad katastrofāli trūkst līdzekļu mākslas un mūzikas skolām, komisijas deputāti ir patiesi pārsteigti par tik cinisku rīcību,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš. “No valdības vadītāja un kultūras ministra gaidīsim paskaidrojumus, kā izveidojusies situācija, ka bijis iespējams daļai ierēdņu palielināt algas.”

Deputāti arī aicinās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju iespējami ātri skatīt jautājumu par vienotas valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju amatu atlīdzības sistēmas ieviešanu. Komisijas deputāti uzskata: jāpieliek punkts situācijai, ka par līdzīgu amata pienākumu pildīšanu dažādās valsts iestādēs darba samaksa būtiski atšķiras.

Vienlaikus komisijas deputāti, ievērojot taupības apstākļus, vienojās atteikties no dalības UNESCO forumā par daudzpusēju partnerattiecību veidošanu kopēju mērķu sasniegšanai, kas notiks šā gada oktobrī. “Deputāti bija vienisprātis, ka lūgsim foruma darba materiālus atsūtīt un ar tiem iepazīsimies komisijas sēdē, nevis dosimies komandējumā uz Parīzi,” informēja komisijas priekšsēdētājs.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!