• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas vicepremjera vizīti pie Saeimas priekšsēdētāja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2009., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sarunu ar jauno Naturalizācijas pārvaldes priekšnieku

Vēl šajā numurā

08.09.2009., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas vicepremjera vizīti pie Saeimas priekšsēdētāja

 
 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 1.septembrī tikās ar Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) vicepremjeru Hueju Ļanju.

Sveicot H.Ļanju Saeimā, G.Daudze Latvijas un ĶTR divpusējās attiecības raksturoja kā ļoti labas un konstruktīvas. Saeimas priekšsēdētājs akcentēja abu valstu sadarbību veicinošos augstākā līmeņa politiskos kontaktus, tostarp arī parlamentārajā līmenī.

Pārrunājot Latvijas un ĶTR parlamentāro sadarbību, G.Daudze atzīmēja, ka Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Ķīnas parlamentu, kā arī darīja zināmu, ka ir nosūtījis ĶTR Tautas kongresa priekšsēdētājam uzaicinājumu apmeklēt Latviju oficiālā vizītē.

 “Latvijai vienmēr būtiskas ir bijušas attiecības ar Ķīnas Tautas Republiku. Ceru, ka šī vizīte padziļinās un veicinās mūsu valstu sekmīgo sadarbību, it īpaši ekonomikā,” pauda Saeimas priekšsēdētājs. Ņemot vērā, ka ĶTR 1.oktobrī svinēs dibināšanas 60.gadadienu, G.Daudze nodeva Ķīnas vicepremjeram apsveikumu gaidāmajos valsts svētkos.

Arī H.Ļanju uzsvēra Latvijas un ĶTR attiecību pozitīvo dinamiku. Šā gada 12.septembrī apritēs 18 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas, un šajā laikā Latvijas un ĶTR sadarbība piedzīvojusi strauju izaugsmi gan politiskajā un ekonomiskajā, gan arī kultūras un izglītības jomā, uzsvēra ĶTR vicepremjers.

ĶTR augsti novērtē atbalstu, kādu starptautiskajā līmenī saņēmusi no Latvijas, pauda H.Ļanju. Runājot par abu valstu ekonomisko sadarbību, ĶTR vicepremjers vērsa uzmanību uz plašo viņu pavadošo Ķīnas uzņēmēju un amatpersonu delegāciju. Tik iespaidīga ĶTR uzņēmēju delegācija Latviju apmeklē pirmo reizi, uzsvēra H.Ļanju, paužot pārliecību par abu valstu ekonomiskās sadarbības labo potenciālu.

Saeimas priekšsēdētājs apliecināja Latvijas īpašo ieinteresētību ekonomiskās sadarbības veicināšanā ar Ķīnu un atvērtību Ķīnas uzņēmumu investīcijām. Ņemot vērā mūsu valsts izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, G.Daudze aicināja Ķīnu izvērtēt iespējamo sadarbību tranzīta un loģistikas jomā. Latvijas ostām un tranzīta ceļiem ir visas iespējas kļūt par būtisku transporta posmu Ķīnas preču tranzītam, norādot uz Latvijas ieinteresētību attīstīt tā saukto Jauno zīda ceļu, kas varētu kļūt par īsāko dzelzceļa koridoru starp Ķīnu un Eiropas Savienību, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!