• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sarunu ar jauno Naturalizācijas pārvaldes priekšnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2009., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojums par Vinetas Muižnieces
atsaukšanu no Saeimas priekšsēdētāja biedres amata

Vēl šajā numurā

08.09.2009., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sarunu ar jauno Naturalizācijas pārvaldes priekšnieku

 

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti 2.septembrī, tiekoties ar jauno Naturalizācijas pārvaldes priekšnieku Ēriku Baranovski, pārrunāja aktualitātes naturalizācijas jomā.

Naturalizācijas pārvalde ir samazinājusi darbinieku skaitu, un būtiski mainījusies pašas iestādes struktūra. Pārvaldei saglabāti trīs biroji – Rīgā un pa vienam Kurzemē un Latgalē, skaidroja Ē.Baranovskis. Vienlaikus viņš informēja, ka notiek sarunas ar Jēkabpils pašvaldību par iespējām tur atjaunot Naturalizācijas pārvaldes filiāli.

Ē.Baranovskis pauda pārliecību, ka, pateicoties savlaicīgām reformām un iespējām īrēt lētākas telpas, ir atrasti optimāli risinājumi un pārvalde ir darbspējīga.

Deputāti noskaidroja, ka 2009.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, nedaudz pieaudzis to cilvēku skaits, kas vēlas iegūt Latvijas pilsonību, tomēr joprojām saglabājas tendence, ka trešdaļa pretendentu ar pirmo reizi nenokārto valsts valodas pārbaudījumu. Salīdzinoši labākas latviešu valodas zināšanas ir jauniešiem, bet vecāka gadagājuma cilvēku grupās bieži vien gandrīz pusei pretendentu eksāmens jākārto atkārtoti, skaidroja pārvaldes priekšnieks.

Komisijas priekšsēdētājs Pēteris Tabūns atgādināja, ka viss atkarīgs no cilvēka un viņa vēlmes mācīties valodu, turklāt vairākām iedzīvotāju grupām pastāv atvieglojumi.

Pārrunājot plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča pilsonības iegūšanas lietu, deputāti uzzināja, ka šobrīd ar lietas materiāliem iepazīstas gan Ministru prezidents, gan Ģenerālprokuratūra. To, vai un kādā veidā Pilsonības likuma izpildes komisija iesaistīsies lietas apstākļu izvērtēšanā, deputāti pārrunās atsevišķā sēdē.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!