• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tiesas nolēmumu efektīvāku izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.1999., Nr. 184/185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesas nolēmumu efektīvāku izpildi (turpinājums)

Vēl šajā numurā

08.06.1999., Nr. 184/185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tiesas nolēmumu efektīvāku izpildi

Vakar, 7. jūnijā, Majoros sākās Eiropas Padomes un Latvijas Tieslietu ministrijas kopīgs seminārs "Tiesas nolēmumu izpilde civillietās un komerclietās"

Seminārā piedalās ne tikai tiesu izpildītāju pārstāvji no Latvijas, Tieslietu ministrijas, Tiesu izpildītāju departamenta darbinieki, bet arī Lietuvas un Igaunijas delegācijas, Eiropas Padomes eksperti un šo institūciju speciālisti no vairākām citām valstīm.

Seminārā, kas notiek divas dienas, paredzēts apspriest jautājumus par tiesu nolēmumu izpildes sistēmu, tiesu izpildītāju kantoru statusu, tiesu izpildītāju tiesībām un pienākumiem, ārvalstu nolēmumiem, piespiedu izpildes līdzekļiem. Iecerētas diskusijas, EP lietpratēju atziņas, secinājumi, ierosinājumi, kā arī palielināt šī svarīgā tiesu sistēmai piederošās institūcijas darba efektivitāti.

Semināru atklāja Tiesu izpildītāju departamenta direktors Ivars Kibermanis, un ievadrunu teica Latvijas Republikas tieslietu ministre Ingrīda Labucka (runu skat. 2.lpp.).

Pēc tam runāja Eiropas Padomes pārstāve Margareta Kilerbija, atzīmējot, ka Baltijas valstīm ir līdzīgas problēmas tiesu izpildītāju darbības jomā, tāpēc ļoti svarīgi šeit paust savus viedokļus, mācīties, lai sasniegtu progresu, paaugstinātu tiesu varas lomu, jo tā cieši saistīta ar tiesu nolēmumu izpildes efektivitāti. Eiropas Padomes eksperti veic zināmu pārraudzību sakarā ar izskatīšanai iesūtītajām lietām Eiropas Cilvēktiesību tiesai un nereti ir jāatzīst, ka arī Francijas, Itālijas vai arī kādas citas valsts tiesas nespēj efektīvi nodrošināt savu nolēmumu izpildi. — Mēs mācāmies viens no otra, lai iznākumā gūtu šajā jomā daudz labākus rezultātus, — tā nobeigumā sacīja M.Kilerbija, pateicoties tieslietu ministrei un ministrijai par labo sadarbību arī šī semināra rīkošanā.

Par semināra darba kārtības pirmo tematu "Izpildes sistēmas" īsus referātus nolasīja Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un vēl dažu citu valstu delegāciju pārstāvji. Pēcpusdienā semināra dalībnieki diskutēja par tiesu izpildītāju kantoru, par tiesu izpildītāju lomu.

Šodien seminārs darbu turpina, un nobeigumā Eiropas Padomes eksperti izdarīs kopsavilkumu. Mērķis viens — palīdzēt Baltijas valstīm sekmīgāk risināt jautājumus, kas ir svarīgi ne tikai valstij, tiesu sistēmai, bet visai sabiedrībai un katram tās loceklim.

Rita Belousova,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!