• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot skolēnus, vecākus, skolotājus un studentus 1.septembrī – Zinību dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2009., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par Latvijas un Vācijas ASV Māršala fonda sadarbību

Vēl šajā numurā

02.09.2009., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot skolēnus, vecākus, skolotājus un studentus 1.septembrī – Zinību dienā

 

SKOLA1.JPG (41591 bytes) SKOLA2.JPG (21704 bytes)

Vakar, 1.septembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers viesojās skaisti un funkcionāli renovētajā Rīgas 2.ģimnāzijā: (attēlā pa kreisi) Valsts prezidents, dāvinot skolai grāmatas, skolas bibliotekāre Aija Logina un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane; (attēlā pa labi) Valdis Zatlers, sarunā klasē ar skolēniem
Foto: Toms Kalniņš, VPK

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze: 

Godātie skolēni, skolēnu vecāki!

Cienījamie Latvijas pedagogi!

Ir sācies jauns mācību gads, pēc vasaras brīvlaika sākas jauns darba cēliens. Nenoliedzami, šogad skolēni, studenti un pedagogi sāk mācības ļoti saspringtā un gan valstij, gan visai izglītības sistēmai sarežģītā laikā. Mācību gada sākums sakrīt ar nopietnām pārmaiņām valsts pārvaldē, reformām daudzās un visai sabiedrībai ļoti nozīmīgās jomās, tostarp arī izglītībā. Un tomēr es esmu pārliecināts, ka pedagogi, skolu audzēkņi un studenti, skolēnu vecāki apzinās izglītības nozīmi valsts nākotnē un galveno mērķi – radīt izglītotu un uz nākotni orientētu sabiedrību. 1.septembris Latvijā ir Zinību diena. Diena, kuru skolotāji un skolēni atzīmē kā atkalredzēšanās svētkus, skolā atgriešanās svētkus. Rūpīgs darbs un zināšanu apguve ļaus skolās un augstskolās iegūto vēlāk likt lietā, veidojot savu dzīves ceļu. Es novēlu šajā mācību gadā visiem pedagogiem, skolēniem un studentiem zinātkāri, uzcītību un radošus panākumus.

Lai sekmīgs šis mācību gads!

 

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers: 

1.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers viesojās divās skolās – Rīgas 2.ģimnāzijā un Olaines 2.vidusskolā, lai novēlētu veiksmi jaunajā mācību gadā gan skolēniem, gan skolotājiem.

Pēc divu gadu ilgās skolas pārbūves Rīgas 2.ģimnāzija vēra durvis mācībām atjaunotā izskatā un ģimnāzijas statusā, kā arī ar jaunu skolas karogu. Atzīmējot ģimnāzijas statusa atgūšanu, Valsts prezidents uzsvēra, ka Rīgas 2.ģimnāzija ir pirmā latviešu ģimnāzija Latvijā. Turpinot savu uzrunu par skolas nozīmi, V.Zatlers norādīja: “Skola nav tikai izglītības templis, bet arī mūsu valsts nākotnes templis. Kāda būs mūsu skola? Tas ir atkarīgs no skolotājiem un skolēniem, jo jūs būsiet tie, kas skolā iemācīsies pārvaldīt mūsu mežu bagātības, pārvaldīt mūsu ostas, attīstīt mūsu zinātni un pārvaldīt mūsu valsti. Mūsu valsts nākotne ir jūsu rokās.”

Tāpat, lai novēlētu labas sekmes jaunajā mācību gadā, V.Zatlers viesojās Olaines 2.vidusskolā. Valsts prezidents apveica vidusskolu ar Zaļā karoga saņemšanu, jo skola aktīvi darbojusies kā viena no Latvijas ekoskolām, un aicināja saglabāt Latviju tīru, zaļu un gudru. Pēc svinīgās pirmās mācību dienas ceremonijas Valsts prezidents tikās ar skolēniem, vecākiem un skolotājiem, kā arī iepazinās ar skolu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!