• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par satiksmes organizāciju Vecrīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2009., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pateicoties Baltijas vienotības skrējiena organizatoriem

Vēl šajā numurā

01.09.2009., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par satiksmes organizāciju Vecrīgā

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns aicina Rīgas domi, lemjot par satiksmes organizāciju Vecrīgā, vadīties no sabiedrības interesēm, organizējot diskusiju par īpaša režīma zonas statusa atjaunošanas ietekmi uz Vecrīgas attīstību ilgtermiņā.

 “Rīgas domei ir jāatrod labākais risinājums Vecrīgas ielu lietošanas kārtībai, balstoties jau uz pirms 13 gadiem izvirzīto mērķi – gājēju satiksmes prioritāte un drošība. Iepriekš pašvaldība iekasētos līdzekļus par transportlīdzekļu iebraukšanu Vecrīgā tikai daļēji izmantoja šā mērķa īstenošanai un Vecrīgas attīstībai,” norāda ministrs.

E.Zalāns uzskata, ka pašvaldībai rūpīgi jāizvērtē Vecrīgas ilgtermiņa attīstības mērķi, pakārtojot tiem iespējamu iebraukšanas maksas atjaunošanu. Diskusijās par Vecrīgas attīstību ir svarīgi iesaistīt iedzīvotājus un uzņēmējus, lai pašvaldības lēmums atbilstu sabiedrības interesēm. “Tieši no pašvaldības ir atkarīgs, vai satiksmes organizācija Vecrīgā atbildīs tam, ko sagaida iedzīvotāji un vecpilsētā darbojošies uzņēmēji,” uzskata ministrs.

E.Zalāns ir nosūtījis vēstuli Rīgas domei, norādot uz Ministru kabineta noteikumos par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas, noteikto. Kopš 2009.gada 1.jūlija, lai varētu iekasēt nodevu par transportlīdzekļa iebraukšanu īpaša režīma zonā, pašvaldībai teritorijas plānošanas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tās teritorijas plānojumā jānosaka īpaša režīma zona.

Līdz ar to Rīgas pilsētas pašvaldībai ir jāizstrādā attiecīgi grozījumi teritorijas plānojumā, veicot to sabiedrisko apspriešanu. Pēc grozījumu teritorijas plānojumā spēkā stāšanās jāpieņem attiecīgi pašvaldības saistošie noteikumi par pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā. Noteikumu izdošanas kārtību nosaka likums “Par nodokļiem un nodevām” un likums “Par pašvaldībām”.

Ministra E.Zalāna vēstulē akcentēts, ka īpaša režīma zonas noteikšana ir saistīta ar indivīda brīvību ierobežošanu, nosakot teritoriju, kurā transportlīdzekļu iebraukšana tiek pakļauta ekonomiskiem ierobežojumiem. Līdz ar to būtiski ir nodrošināt tiesības iedzīvotājiem līdzdarboties šāda lēmuma pieņemšanā. Ministrs aicina pašvaldību lēmumu pieņemšanas procesā iesaistīt arī nevalstiskās organizācijas.

 

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!