• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO konvencijas ratifikācijas sagatavošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2009., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Civilās aizsardzības likumā

Vēl šajā numurā

01.09.2009., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO konvencijas ratifikācijas sagatavošanu

 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija 26.augustā uzklausīja atbildīgās amatpersonas par ANO konvencijas “Par cilvēku ar invaliditāti tiesībām” ratifikācijas procesa sagatavošanu.

 “2008.gada 29.maijā Saeima uzdeva Ministru kabinetam līdz 2009.gada 1.maijam izstrādāt rīcības plānu konvencijas ratifikācijas procesa sagatavošanai. Taču šodien komisijas deputāti, iepazīstoties ar sagatavošanas procesu, secināja: lai gan darbi rit raiti, liels darbs vēl darāms, lai pilnveidotu rīcības plānu un līdz 1.decembrim Saeimā iesniegtu likumprojektu par ANO konvenciju,” norādīja komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju, kad nav iespējams precīzi prognozēt finanšu resursu pieejamību valsts un pašvaldību budžetos, lai izpildītu Saeimas doto uzdevumu, Labklājības ministrija ir sagatavojusi konvencijas īstenošanas plānu 2010.–2012.gadam. Plānā ietverti pasākumi, kuri iekļauti kādā no jau apstiprinātajiem politikas plānošanas dokumentiem, neprasa papildu valsts budžeta līdzekļus un kuru finansējums ir jau paredzēts starptautisko finanšu instrumentu piesaistes programmās.

 “Sēdē pārliecinājāmies, ka ministrija ir definējusi pasākumus un uzdevumus konvencijas īstenošanai, termiņus plāna īstenošanai un atbildīgās institūcijas. Komisijas deputāti plāna pilnveidošanai iesniegs ministrijai komisijas sēdes protokolu, lai atbildīgās amatpersonas vēlreiz izvērtētu vairākus plāna punktus un ņemtu vērā visu iesaistīto pušu intereses,” atzina A.Barča.

ANO konvencijas mērķis ir novērst personu ar invaliditāti diskrimināciju un nodrošināt, lai tās varētu pilnībā un vienlīdzīgi izmantot visas cilvēktiesības un pamatbrīvības. Konvenciju līdz 2009.gada martam kopumā parakstījušas 137 pasaules valstis, to ratificējušas 50. Latvija šo konvenciju parakstīja 2008.gada 18.jūlijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!