• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2009. gada 27. augusta saistošie noteikumi Nr. 20 "Braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2009., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ANO konvencijas ratifikācijas sagatavošanu

Vēl šajā numurā

01.09.2009., Nr. 138

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 20

Pieņemts: 27.08.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.20

Daugavpilī 2009.gada 27.augustā

Braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā

Apstiprināti Daugavpils pilsētas domes  2009.gada 27.augusta sēdē (prot. Nr.20, 17.§)

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešo daļu, likuma
“Par pašvaldībām” 43.panta pirmās daļas 13.punktu, Ministru kabineta 2005.gada 15.novembra
noteikumu Nr.857 “Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam
bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās” 22.punktu


1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķirami, izmantojami un finansējami braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā pilsētas nozīmes maršrutos pirmsskolas vecuma bērniem, Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo skolu skolēniem, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

2. Pirmsskolas vecuma bērnus ir tiesības pārvadāt bez maksas, ja bērni neaizņem sēdvietas, uzrādot bērnu vecumu apliecinošu dokumentu.

3. Vispārizglītojošo skolu skolēniem, kuri deklarējuši savu pamatdzīvesvietu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, ir tiesības mācību gada laikā izmantot vienu no pilsētas sabiedriskā transporta veidiem (tramvaju vai autobusu), kas pārvadā pasažierus pilsētas nozīmes maršrutos, ar 50% atlaidi no braukšanas maksas, uzrādot skolēna apliecību un mēnešbiļeti.

4. Skolēni mēnešbiļetes saņem skolās. Pārvadātājs (pašvaldības uzņēmums, kas nodrošina pasažieru pārvadāšanu Daugavpils pilsētas sabiedriskajā transportā (autobusā, tramvajā) – turpmāk Pārvadātājs) izsniedz skolām mēnešbiļetes saskaņā ar to apstiprinātajiem skolēnu sarakstiem.

5. Bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri deklarējuši savu pamatdzīvesvietu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā un kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs, ir tiesības bez maksas izmantot vienu no pilsētas sabiedriskā transporta veidiem (tramvaju vai autobusu), kas pārvadā pasažierus pilsētas nozīmes maršrutā, uzrādot mēnešbiļeti un apliecību sociālo garantiju saņemšanai.

6. Bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni mēnešbiļetes saņem Sociālo lietu pārvaldē. Pārvadātājs izsniedz Sociālo lietu pārvaldei mēnešbiļetes saskaņā ar Sociālo lietu pārvaldes iesniegtajiem bērnu sarakstiem.

7. Izdevumi, kas radušies, pārvadājot šajos noteikumos minētos pasažierus, Pārvadātājam tiek segti no Daugavpils pašvaldības budžeta.

8. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Daugavpils pilsētas domes 2007.gada 26.jūlija saistošie noteikumi Nr.23 “Par braukšanas maksas atvieglojumiem pilsētas sabiedriskajā transportā Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo skolu 1.klašu skolēniem”.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs R.Eigims

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!