• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms lielās tikšanās Rīgā 2000.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1999., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms lielās tikšanās Rīgā 2000.gadā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

03.06.1999., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirms lielās tikšanās Rīgā 2000.gadā

Nedēļas sākumā Rīgā uzturējās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas ģenerālsekretārs Antonio Marija Kosta un izpilddirektors Kari Nāru

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 2. jūnijā, Ministru prezidents V.Krištopans tikās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) ģenerālsekretāru Antonio Mariju Kostu un ERAB izpilddirektoru Latvijā, Norvēģijā un Somijā Kari Nāru.

Tikšanās laikā pārrunāta 2000.gada maijā Rīgā paredzētās ERAB pilnvarnieku gada sanāksmes sagatavošanas gaita, kā arī tās lielā nozīme Latvijas kā investīcijām pievilcīgas zemes tēla veidošanā. ERAB pārstāvji augstu novērtēja pasākuma sagatavošanas līdzšinējo gaitu un informēja, ka pasākuma laikā Rīgā ieradīsies ap sešdesmit valstu valdību pārstāvji ministru un valdības vadītāju līmenī, ap tūkstoti biznesa aprindu pārstāvju, vairāk nekā 400 žurnālistu un pasaules mēroga mediju pārstāvju, pavisam ap četri tūkstoši cilvēku.

A.M.Kosta uzsvēra, ka Rīga un Latvija ir tiešām pelnījusi to, lai šāda mēroga pasākums notiktu tieši šajā valstī, jo nepilnu desmit gadu laikā kopš neatkarības atgūšanas Latvija ir apliecinājusi sevi kā veiksmīgu ekonomikas transformācijas paraugu, salīdzinot to ar citiem līdzīgiem pasaules reģioniem. Vienlaikus ERAB augstu novērtēja Latviju kā finansiāli disciplinētu partneri, jo gan līdzšinējā sadarbība, piemēram, Rīgas komercbankas sanācijas veikšana, gan gaidāmie projekti ERAB vadībai apliecinot, ka Latvija ir droša un uzticama partnere ārzemju investoriem.

ERAB vadītāji izrādīja interesi par 1. jūnijā notikušo valdības un ārvalstu investoru padomes pirmo tikšanos Rīgā (turpmāk tās plānotas divreiz gadā). Ministru prezidents un ERAB vadība vienojās par iespēju ERAB sanāksmes laikā organizēt Baltijas biznesa tikšanos, kurā piedalītos lielāko ārvalstu investoru vadītāji un Baltijas valstu valdību ministri.

Ministru prezidents apliecināja, ka Latvijas valdība tik augsta līmeņa sanāksmei veltī vislielāko uzmanību. Tādēļ arī sagatavošanās tai notiek visaugstākajā līmenī, ko apliecina līdz šim paveiktais un plānotais darbs. Ministru prezidents un ERAB vadība vienojās, ka valdība un ERAB turpinās ciešu sadarbību, lai nākamā gada maijā trīs dienas Rīgu varētu saukt par pasaules finansu centru.

Valdības preses departaments

Preses konferencē Privatizācijas aģentūrā

Vakar, 2.aprīlī, Latvijas Privatizācijas aģentūras telpās notika preses konference, kurā par pārrunātajiem gaidāmās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) pilnvarnieku sanāksmes organizatoriskajiem jautājumiem informēja īpašu uzdevumu ministrs sadarbībā ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberts Zīle, Latvijas Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis, kā arī ERAB ģenerālsekretārs Antonio Marija Kosta un Latviju pārstāvošais izpilddirektors ERAB Kari Nārs.

Kā atzina ERAB ģenerālsekretārs Antonio Marija Kosta, ir ļoti patīkami un svarīgi atzīt, ka Latvijas parlaments sniedz savu atbalstu šīs sanāksmes norisei. Bez šī atbalsta nebūtu iespējams šis svarīgais notikums, kas jau tagad ir nostādījis Latviju ERAB interešu centrā. Ir sasniegta pilnīga sapratne ar Latvijas valdību un vadošajām amatpersonām par pilnīgu atbalstu sanāksmes rīkošanai.

B1.JPG (22109 BYTES)

Privatizācijas aģentūras telpās uz preses konferenci Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas ģenerālsekretāru Antonio Mariju Kostu sagaida Privati-zācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis un īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberts Zīle

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!