• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms lielās tikšanās Rīgā 2000.gadā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1999., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19656

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas valsts amatpersonu deklarācijas

Vēl šajā numurā

03.06.1999., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirms lielās tikšanās Rīgā 2000.gadā

Turpinājums

no 1.lpp.

Preses konferencē Privatizācijas aģentūrā

 

Parakstīta vienošanās par sanāksmes finansējumu un norises gaitu, kuras laikā notiks vairākas atklātas ārvalstu ministru plenārsēdes, pēc tām — secinājumu izteikšana un novērtēšana. Visas apmeklētās sanāksmes vietas vēl nav īsti sakoptas sanāksmes vajadzībām, bet sagatavošanās darbi rit un ar vietējās valdības atbalstu visas telpas būs sagatavotas laikus.

Galvenā norises vieta būs Kongresu nams. Biznesa prezentācijas noritēs Latviešu biedrības namā, Latvijas Universitātes telpās, kā arī citās konferencei piemērotās zālēs.Notiekošā visas pilsētas infrastruktūras pārveidošana un uzlabošana nāks par labu ne vien šiem sanāksmes delegātiem, kas uz četrām dienām ieradīsies Rīgā, bet visiem pilsētas iedzīvotājiem. Rīdzinieki būs ieguvuši labāku un attīstītāku galvaspilsētu.

Sanāksmes gaitā banku un dažādu pasaules organizāciju vadošie darbinieki galvenokārt pārrunās tematus, kas skar banku iespējas Baltijas valstīs, to panākumus salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm reformu gaitas ietekmē. ERAB ģenerālsekretārs A. M. Kosta uzsvēra, ka ERAB pilnvarnieki sanāksmes gaitā vēlēsies detalizēti uzzināt, kā šo desmit gadu laikā, kopš Baltijas valstis ir neatkarīgas, tās izveidojušas tirgus principos balstītu ekonomiku, liberālu un demokrātisku, ar stipru opozīciju veidotu valsti, kurā valda privātīpašuma prioritāte. Konferences dalībnieki pārrunās principus, kā veidot biznesa sadarbību un organizēt ekonomisko telpu šajā pasaules daļā.

Latviju pārstāvošais izpilddirektors ERAB K. Nārs akcentēja gaidāmās sanāksmes nozīmīgumu saistībā ar šī gada rudenī Helsinkos plānoto Eiropas Savienības Padomes tikšanos augstākajā līmenī. K. Nārs ir pārliecināts, ka sarunas ar Eiropas Savienību (ES) noritēs pilnā apmērā un šādā kontekstā pašai Latvijai īpaši labvēlīgs būs fakts , ka aptuveni 3000 ārvalstu vadošie darījumu pasaules pārstāvji apmeklēs Rīgu un redzēs, cik veiksmīgi Latvija ir izgājusi pārejas periodu un ielikusi nepieciešamo pamatu, lai veidotu nākotni ES ietvaros. Finansiāli tas prasa arī no Latvijas visai prāvus līdzekļus, taču tas ir ieguldījums, kas neapšaubāmi atmaksāsies nākotnē.

ERAB pilnvarnieku gada sanāksme Rīgā notiks 2000.gadā, no 20. līdz 23.maijam. Plānots, ka vērienīgo pasākumu apmeklēs 2500 dalībnieku no aptuveni 60 pasaules valstīm. Lai saskaņotu visus nepieciešamos darbus, kas vēl jāveic līdz sanāksmes atklāšanai, ERAB pārstāvji savas vizītes laikā Latvijā tikās ar vairākām valsts vadošajām amatpersonām — ar Ministru prezidentu Vili Krištopanu, finansu un ekonomikas ministriem, ar Rīgas domes priekšsēdētāju Andri Bērziņu un Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi. Visas amatpersonas ir atzinušas, ka gaidāmā sanāksme ir ļoti nozīmīgs notikums Latvijas un Rīgas dzīvē. Šāda attieksme ir īpaši patīkama, jo ERAB ieguldījums mūsu valsts attīstībā ir visai iespaidīgs un neatsverams.

Latvijas Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis pauda pateicību Latvijas valdībai par to, ka neraugoties uz budžeta ierobežojumiem, tik un tā finansu līdzekļi sanāksmes organizēšanai ir atvēlēti. Īpaša pateicība veltīta uzņēmējiem, kas nodrošinās sanāksmes raitu norisi, un viesnīcām, kas Rīgā diemžēl nav pietiekamā skaitā, lai nodrošinātu atbilstošu ērtības līmeni vairāk nekā 2000 cilvēkiem. Tāpēc sanāksmes laikā Rīgā būs pietauvojušies divi kuģi, kuros tiks izmitināti konferences dalībnieki.

Rīga būs piektā pilsēta, kurā noritēs ERAB pilnvarnieku sanāksme ārpus Londonas. Iepriekš tās ir notikušas Budapeštā, Sanktpēterburgā, Sofijā un Kijevā. Rīga kā kultūrvēsturiska pilsēta tika izraudzīta, lai sekmētu Baltijas reģiona savstarpējo kontaktu veicināšanu. Rīga ir ļoti neliela pilsēta, un tajā var viegli pārvietoties kājām. Tas šajā gadījumā nozīmēs līdzekļu ietaupījumu papildu transporta nodrošināšanai.

ERAB ir piedalījies un realizējis 21 projektu Latvijā, finansiāli atbalstot un veicinot mūsu valsts izaugsmi un attīstību. Kopējais finansu aizdevumu apjoms ir aptuveni 230 miljoni eiro. Kā piemēri minami projekti, kuri sevī iekļāva Rīgas starptautiskās lidostas un viesnīcas "Radisson SAS Daugava Hotel" rekonstrukciju, Valdemāra centra būvniecību, Baltcom GSM mobilo komunikāciju attīstību, kā arī virkni kredītu aizdevumu vairākām Latvijas bankām— "Saules bankai", "Hansabank— Latvija", "Latvijas Unibankai" un Latvijas Bankai. Paredzams, ka gaidāmās sanāksmes rezultātā projektu skaits varētu būtiski papildināties.

Laura Dūša,

"LV" korespondente

B2.JPG (22514 BYTES)P3.JPG (21814 BYTES)
Pabeidzot sarunas: ERAB izpilddirektors Kari Nārs, īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberts Zīle un ERAB ģenerālsekretārs Antonio Marija Kosta; preses konferencē: Antonio Marija Kosta, Kari Nārs, Roberts Zīle un Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!