• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zinātnes svētku dienām Jelgavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1999., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19662

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms lielās tikšanās Rīgā 2000.gadā

Vēl šajā numurā

03.06.1999., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zinātnes svētku dienām Jelgavā

Šodien, 3.jūnijā, sākas

konference "Būvniecība '99"

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) kopā ar savu zinību māti — Latvijas Universitāti — jau ieskandināja abu augstskolu jubilejas zvanus Rīgā (skat."LV" nr.140., 6.05. 1999.) . Šogad visu vasaru un rudeni Jelgavā notiks augstskolas 60 gadu jubilejai veltīti zinātniskie lasījumi, konferences fakultātēs un universitātē kopumā, kā arī daudzveidīgi svinīgie sarīkojumi. LLU jau tālu iegājusi arī pasaules sakaru apritē. Tādēļ ir likumsakarīga citu valstu zinātnieku dalība katrā LLU pasākumā.

Tā tas ir arī zinātniskajā konferencē "Būvniecība ’99", kura šodien, 3.jūnijā, sāk darbu Jelgavā. Tās rīkotāji ir triju Baltijas valstu augstskolu dažādas katedras vai institūtu zinātnieki: LLU Būvkonstrukciju un arī Arhitektūras un būvniecības katedra, Lietuvas Lauksaimniecības universitātes Būvkonstrukciju katedra un Igaunijas Lauksaimniecības universitātes Lauku būvniecības institūts. Piecpadsmit referātu autori ir 20 minēto augstskolu doktori, profesori, kā arī atsevišķu nozaru struktūrvienību pētnieki. Daudzveidīgā tematika veido arī vienotu pētījumu kopas. Tā, piemēram, LLU mācībspēki konferencē ziņo par betona īpašību uzlabošanas paņēmieniem un koka konstrukciju izpēti un to pilnveidi. Savukārt Lietuvas kolēģi pastāstīs par pētījumiem betona korozijā un tās novēršanu hidrobūvju konstrukcijās. Daudziem zināms, ka Igaunijā neiznīcina iepriekšējos gadu desmitos uzceltās būves lauku lielsaimniecībās. Jau otro reizi igauņu zinātnieki Latvijā ierodas ar pētījumu metodikām pagātnes ēku konstrukciju novērtēšanā un rosinājumiem šo ēku saglabāšanā un tālākajā izmantošanā. Atsevišķi pētnieki runās arī par datorprogrammām nelielu dzīvojamo ēku izmaksu noteikšanā, kā arī būvmateriālu importa un eksporta attīstības tendencēm. Skatāma arī vērienīga zinātnisko darbu un projektu izstāde LLU Lauku inženieru fakultātē.

Sigizmunds Timšāns,

"LV" informācijas redaktor

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!