• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Amerikas Savienoto Valstu vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2009., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Īrijas Republikas vēstnieku

Vēl šajā numurā

26.08.2009., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Amerikas Savienoto Valstu vēstnieci

 

ASV1.JPG (25085 bytes)
Vakar, 25.augustā, Rīgas pilī Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja jauno Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Džūditu Gārberi
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Valsts prezidents Valdis Zatlers 25.augustā Rīgas pilī akreditēja Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Džūditu Gārberi (Judith G.Garber).

Apsveicot viņu ar stāšanos amatā, Valsts prezidents novēlēja jaunajai vēstniecei veiksmi un panākumus, pildot savus amata pienākumus. V.Zatlers atzīmēja, ka Latvija augstu vērtē ne tikai Latvijas inkorporācijas Padomju Savienībā neatzīšanu, bet arī būtisko atbalstu, ko mūsu valsts ir saņēmusi no ASV pēc neatkarības atgūšanas. “Latvija un ASV ir ne tikai stratēģiskie partneri, bet arī patiesi draugi,” sacīja Valsts prezidents.

Viņš arī uzsvēra, ka, neskatoties uz ekonomiskajiem izaicinājumiem, jāturpina abu valstu sadarbība drošības un stabilitātes garantēšanā NATO kolektīvās drošības sistēmas ietvaros, jo Latvijas drošība nav tikai NATO valstu lidmašīnas Latvijas debesīs, bet arī Latvijas karavīri, kas palīdz nodrošināt stabilitāti Afganistānā.

Runājot par abu valstu ekonomiskajām attiecībām, Valsts prezidents uzsvēra, ka nepieciešama lielāka ASV uzņēmēju klātbūtne Latvijas ekonomikā.Kā būtisku šā gada panākumu V.Zatlers atzīmēja nemilitāro kravu tranzīta sākšanu caur Latvijas teritoriju uz Afganistānu.

 

VE1.JPG (15721 bytes)Džūdita Gārbere dzimusi 1961.gadā Ņujorkā, ieguvusi bakalaura grādu ārlietās Džordžtaunas universitātē 1983.gadā. Ārlietu dienestā viņa ir no 1984.gada. Aktīvi strādājot ar ekonomiskajiem jautājumiem, ieņēmusi dažādus amatus ASV pārstāvniecībās Spānijā, Izraēlā, Meksikā, Čehijā. Līdz 2009.gadam Dž.Gārbere bijusi ASV Valsts departamenta sekretāra palīga Eiropas un Eirāzijas lietās vietniece.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!