• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Īrijas Republikas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2009., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196500

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.08.2009., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Īrijas Republikas vēstnieku

 

VE2.JPG (12558 bytes)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

25.augustā Rīgas pilī akreditācijas vizītē pie Valsts prezidenta Valda Zatlera ieradās Īrijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Brendans Makmahons (Brendan McMahon).

Valsts prezidents uzsvēra, ka viens no būtiskākajiem ieguvumiem kopš iestāšanās Eiropas Savienībā ir brīva personu kustība. Taču tas nozīmē arī to, ka nozīmīga Latvijas iedzīvotāju daļa ir izvēlējusies mācīties, strādāt un dzīvot citās Eiropas Savienības valstīs, īpaši Īrijā. V.Zatlers ar Īrijas vēstnieku pārrunāja latviešu kopienas lomu un uzsvēra nepieciešamību veicināt izpratni par Latviju Īrijā. Viņi pārrunāja pagājušajā gadā notikušo Valsts prezidenta vizīti Īrijā, kuras laikā tika aizsākta Īrijas un Latvijas skolu sadarbība, un izteica cerību, kas šis projekts veiksmīgi attīstīsies.

Valsts prezidents izteica cerību, ka izdosies paplašināt arī abu valstu ekonomisko sadarbību. Abas amatpersonas apsprieda Eiropas Savienības jautājumus gaidāmā Īrijas referenduma par Lisabonas līgumu sakarā. V.Zatlers uzsvēra, ka Eiropai ir nepieciešami Lisabonas līgumā paredzētie instrumenti, lai tā varētu vienoti un laikā stāties pretī mūsdienu izaicinājumiem.

 

Brendans Makmahons dzimis 1949.gadā Dublinā, beidzis Dublinas Universitātes koledžu. Viņš ieņēmis dažādus amatus Īrijas vēstniecībās Nairobi, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē. No 1998.gada B.Makmahons bija Īrijas vēstnieks EDSO, bet 2002.–2006.gadā – Ungārijā, Rumānijā, Serbijā un Melnkalnē.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!