• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Latvijas diplomātisko misiju vadītāju darba sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2009., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196496

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos ar jauno Amerikas Savienoto Valstu vēstnieci

Vēl šajā numurā

26.08.2009., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Latvijas diplomātisko misiju vadītāju darba sanāksmi

 

24.augustā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš atklāja Latvijas diplomātisko misiju vadītāju darba sanāksmi Ārlietu ministrijā. Uzrunas laikā M.Riekstiņš sniedza kopsavilkumu par vispārējās situācijas raksturojumu iekšpolitikā un starptautiskā politikā, kā arī ieskicēja turpmākā diplomātiskā darba prioritātes.

Atskatoties uz laiku kopš 2008.gada decembra ikgadējās vēstnieku sanāksmes, M.Riekstiņš uzsvēra, ka eksporta veicināšana un investīciju piesaiste joprojām ir viena no diplomātiskā dienesta prioritātēm. Uzrunas laikā ministrs pateicās tiem vēstniekiem, kuri aktivizējuši vēstniecību darbību ekonomiskajā dimensijā, organizējuši reģionālas vizītes rezidences valstī, nodrošinājuši jaunu līgumu iespējas par Latvijas produktu eksportu. Vienlaikus M.Riekstiņš atzīmēja, ka pēdējā laikā dzirdējis labus vārdus no vairākiem uzņēmējiem par Latvijas vēstniecību darbu.

Uzrunā Latvijas vēstniekiem ārvalstīs ministrs informēja par pasākumiem, ko Ārlietu ministrija rīkojusi eksporta veicināšanā, tostarp apaļā galda diskusiju ar uzņēmējiem. Tāpat M.Riekstiņš atzīmēja ministrijas dalību laikraksta “Dienas Bizness” rīkotajā konferencē “Latvijas eksporta pieredzes stāsti”, kā arī emuāru sēriju uzsākšanu avīzes mājaslapā, popularizējot vēstniecības kā Latvijas uzņēmējdarbības atbalsta punktus.

Darba sanāksmes ietvaros notiks vēstnieku kontaktbirža ar uzņēmējiem, lai turpinātu ministrijas aktivitātes ārējās tirdzniecības veicināšanā.

Saistībā ar Latvijas ārpolitiskajām prioritātēm M.Riekstiņš akcentēja tādus jautājumus kā ES darba kārtība, tostarp Austrumu partnerība un Lisabonas līguma ratifikācija, drošības politika, transatlantiskās attiecības, kā arī attiecības ar Krievijas Federāciju.

Sanāksmē runu teica arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Sanāksmes noslēgumā vēstnieki tikās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru.

Ņemot vērā, ka ir vēstnieki, kuri pēc atvaļinājuma jau ir atgriezušies rezidences valstīs, diskusijas nodrošinātas arī ar videokonferences palīdzību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!