• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2009., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Latvijas foruma diskusijās par atbalstu skolām

Vēl šajā numurā

20.08.2009., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekiem


 

LIEPINA.JPG (11065 bytes) ELFERTS.JPG (10391 bytes)

Aiga Liepiņa

Pēteris Kārlis Elferts

Valsts prezidents Valdis Zatlers 19.augustā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstules jaunajiem Latvijas vēstniekiem Īrijā un pārstāvniecībā Eiropas Padomē.

Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijas Republikā turpmāk būs Pēteris Kārlis Elferts, bet mūsu valsts ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka amata pienākumus pārstāvniecībā Eiropas Padomē pildīs Aiga Liepiņa.

Sarunā ar jauno vēstnieku Īrijā P.K.Elfertu Valsts prezidents uzsvēra, ka viens no svarīgākajiem Latvijas un Īrijas divpusējo attiecību jautājumiem ir un paliks latviešu kopiena Īrijā, par ko īpašas rūpes jāuzņemas arī Latvijas vēstniecībai, kā vienu no piemēriem minot sadarbību starp Latvijas un Īrijas skolām. Tāpat nozīmīga vēstniecības loma ir Latvijas un Īrijas ekonomisko sakaru veicināšanā, kas īpaši būtiski, Latvijas uzņēmējiem attīstot savus eksporta tirgus.

Savukārt ar A.Liepiņu apspriesta Latvijas darbība Eiropas Padomē Strasbūrā. V.Zatlers izteica pārliecību, ka vēstniece ar pilnu atdevi un iniciatīvu strādās, skaidrojot Latvijas sasniegumus tādās jomās kā atbalsts mazākumtautībām un cilvēktiesību aizsardzība. “Daudzpusējās diplomātijas loma pasaulē pieaug, un Eiropas Padome nav izņēmums. Esmu pārliecināts, ka Latvija būs godam pārstāvēta,” uzsvēra Valsts prezidents.

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!