• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot pirmo Namībijas vēstnieci Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2009., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196255

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Mazsalacas un Rūjienas iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

19.08.2009., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot pirmo Namībijas vēstnieci Latvijā


 

NAMIBIJA.JPG (15111 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidents Valdis Zatlers 18.augustā Rīgas pilī akreditēja pirmo Namībijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Terēziju Samariju (Theresia Samaria).

Pēc oficiālo akreditācijas vēstuļu saņemšanas Valsts prezidents izteica gandarījumu par Namībijas Republikas vēlmi intensificēt attiecības ar Latviju, par ko liecina nerezidējoša vēstnieka iecelšana. Abas amatpersonas atzina, ka attiecības jāintensificē starptautisko organizāciju ietvaros.

T.Samarija un V.Zatlers apsprieda pašreizējos ekonomiskās un finanšu situācijas izaicinājumus pasaulē. Prezidents norādīja uz Latvijas ieinteresētību veidot ciešākas attiecības ar Namībiju un veicināt sadarbību ar šo reģionu. Tāpat tikšanās laikā tika pārrunātas ekonomiskās un tūrisma sadarbības iespējas.

V.Zatlers uzsvēra arī iespējas sadarbībai izglītībā, īpaši Namībijas medicīnas studentu apmācībā Latvijā.

Terēzija Samarija dzimusi 1947.gadā, Ārlietu dienesta ietvaros strādājusi par Namībijas komisāri Botsvānā (2002–2006), pārstāvējusi Namībiju dažādās daudzpusējās sarunās, tostarp sarunās, kurās tika atrisināti valsts robežstrīdi ar kaimiņvalstīm, 2006.gadā ievēlēta par Āfrikas Savienības Diplomātiskās komitejas priekšsēdētāju. Pirms diplomātiskās karjeras sākšanas viņa aktīvi darbojusies, cenšoties radīt sievietēm vienlīdzīgas tiesības ar vīriešiem Namībijā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!