• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Mazsalacas un Rūjienas iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2009., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196254

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.08.2009., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Mazsalacas un Rūjienas iedzīvotājiem


 

17.augustā Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere viesojās Ziemeļlatvijas pilsētās Mazsalacā un Rūjienā.

Mazsalacā Valsts prezidents piedalījās izstādes “Laikmets. Notikumi. Cilvēks. Gadi” atklāšanā, kas atspoguļo Mazsalacas novada sabiedriskās aktualitātes, sadarbību ar Igaunijas kaimiņu novadiem, kā arī ievērojamos mazsalaciešu panākumus. Izstādes ietvaros 80 gadu jubilejā īpaši tika sumināta Nellija Nurmika, kas ir viena no šīs izstādes autorēm. Prezidents apskatīja arī tautas lietišķās mākslas izstādi “Cimdu pāris” un tikās ar cimdu meistari.

Pēc tam V.Zatlers tikās ar novada deputātiem un uzņēmējiem. Viņi pārrunāja jaunā novada izveidošanas atstāto iespaidu, īpaši attiecībā uz uzņēmējdarbību. Mazsalacas novada uzņēmēji izteica savu viedokli par valsts nodokļu sloga ietekmi uz uzņēmējdarbības veikšanu. Sarunas gaitā tika apspriests novada darbības plāns sociālā spilvena nodrošināšanai, īpaši meklējot finansiālos risinājumus skolēnu brīvbiļetēm un brīvpusdienām. Atsaucoties uz pavasarī notikušo Latvijas Forumu Mazsalacā, Valsts prezidents slavēja foruma dalībnieku idejas un interesējās par to realizāciju dzīvē.

Mazsalacas iedzīvotāji sarunā ar Valsts prezidentu interesējās par valsts atbalstu mazajiem uzņēmumiem, bērnu un skolēnu interešu centru saglabāšanu, kā arī par veselības aprūpes aktualitātēm. Valda Zatlera tikšanās laikā ar mazsalaciešiem piedalījās arī pilsētas vecākais iedzīvotājs Krišjānis Reinfelds, kuram šogad apritēs 102 gadi.

Vēlāk Valsts prezidents viesojās Mazsalacas slimnīcā, kur tikās ar tās vadību un iepazinās ar slimnīcas darbību. Vizītes laikā bija arī tikšanās ar Mazsalacas novada izglītības iestāžu pārstāvjiem, kuras laikā pārrunāja, kā izglītības pārvaldes pārvar pašreizējās grūtības, kā arī praktiskos jautājumus, ar kuriem saskaras skolas ikdienā, piemēram, valsts atbalstu mācību grāmatu iegādei, skolotāju atlīdzību, kā arī interešu izglītības nodrošināšanu skolēniem. Sarunā kā aktuāls jautājums tika atzīmēts arī veicamais darbs ar pieaugošo bērnu skaitu, kuru vecāki devušies strādāt uz ārzemēm.

Pēc Skaņā kalna apmeklējuma V.Zatlers devās uz Rūjienu, kur nolika ziedus pie K.Zemdegas pieminekļa “Tālavas taurētājs”. Neskatoties uz spēcīgo lietu, Rūjienas centrā bija sapulcējies liels skaits pilsētas iedzīvotāju, ar kuriem Valsts prezidents pārrunāja ekonomiskās krīzes radītās problēmas, tostarp pensiju samazināšanu un veselības aprūpes stāvokli valstī.

V.Zatlers tikās arī ar Rūjienas novada deputātiem un skolu vadību. Dominējošais jautājums sarunas laikā bija izglītības nodrošināšana novada skolēniem. Liela izmanība tika veltīta arī jautājumam par skolotāju atalgojumu un iespējām turpmāk nodrošināt interešu izglītību.

Rūjienā Valsts prezidents apmeklēja arī policijas iecirkni, ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un Rūjienas pienotavu, kā arī tikās ar novada uzņēmējiem un pārrunāja ar uzņēmējdarbību saistītos izaicinājumus.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!