• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dabaszinātņu kabinetu modernizāciju vidusskolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2009., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par pašvaldību sadarbību ar uzņēmējiem darba vietu radīšanā

Vēl šajā numurā

18.08.2009., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dabaszinātņu kabinetu modernizāciju vidusskolās


 

Lai nodrošinātu dabaszinātņu kabinetu aprīkošanu un modernizēšanu par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem 222 Latvijas vidusskolās vairāk nekā 100 pašvaldībās, tādējādi veicinot kvalitatīvu mācību procesu, dodot iespējas skolēniem iegūt zināšanas atbilstoši mūsdienu prasībām un stiprinot viņu konkurētspēju nākotnē, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izsludinājusi atklātu konkursu “Dabaszinātņu un matemātikas kabinetu mācību aprīkojuma piegāde”. Iepirkuma priekšmets ir sadalīts sešās daļās. Piegādātāji var pieteikties uz vienu vai vairākām daļām.

Ministru kabineta 2008.gada 25.marta noteikumi Nr.200 “Noteikumi par darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma aktivitāti “Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšana”” paredz, ka IZM nodrošina centralizēto iepirkumu institūcijas funkcijas, veicot iepirkuma procedūras publisku piegādes vai arī vispārīgo vienošanos noslēgšanai citu pasūtītāju – pašvaldību vajadzībām. Līdz ar to tiek atvieglots pašvaldību darbs, jo citādi katrai no vairāk nekā 100 pašvaldībām būtu jāorganizē sava iepirkumu procedūra.

Aktivitāte “Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšanai” paredz, ka projektu ietvaros ir plānots ne tikai iegādāties katra dabaszinātņu priekšmeta (matemātikas, ķīmijas, fizikas un bioloģijas) apguvei modernus uzskates līdzekļus un kabineta aprīkojumu, bet arī nodrošināt kabinetus ar modernām informācijas tehnoloģijām, veikt skolu bibliotēku un videofondu atjaunošanu un papildināšanu, iegādāties apmācības programmatūras.

Būtiski, ka ERAF līdzekļi ir paredzēti, lai segtu arī skolu kabinetu piemērošanas būvdarbus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu tehnoloģiju un mācību aprīkojuma uzstādīšanu un ekspluatāciju, kā arī mēbeļu iegādi. Taču būvdarbu un mēbeļu iegādi nodrošina katra pašvaldība pati, izvērtējot konkrēto skolu vajadzības.

Aktivitātes “Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšana” projektu iesniegumu atlases 1.kārtā IZM bija apstiprinājusi 112 projektu iesniegumus. Līdz 30.jūlijam VIAA bija noslēgusi visas 112 vienošanās ar pašvaldībām par ERAF finansējuma piešķiršanu projekta īstenošanai. Līdz 31.jūlijam 110 projektiem pārskaitīti avansa maksājumi.

Kopējā projektu īstenošanas summa ir 22,5 miljoni latu, no kuriem ERAF finansējums ir 85%, bet nacionālais publiskais līdzfinansējums – 15%.

Minētā aktivitāte nodrošinās dabaszinātņu kabinetu modernizāciju 60% Latvijas vidusskolu.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!