• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu jaunizveidotajiem novadiem telpiskajā plānošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2009., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dabaszinātņu kabinetu modernizāciju vidusskolās

Vēl šajā numurā

18.08.2009., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu jaunizveidotajiem novadiem telpiskajā plānošanā

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) speciālisti turpina sniegt informatīvu atbalstu jaunizveidotajiem novadiem teritorijas plānošanas jomā un attīstības programmu izstrādē.

Ministrijas speciālisti jaunizveidoto novadu pašvaldību vadītājus un teritorijas plānošanas speciālistus informē gan par aktualitātēm tiesiskajā regulējumā, gan telpiskās plānošanas sistēmas attīstības koncepciju, kuru šā gada jūlija vidū apstiprināja Ministru kabinets.

Koncepcijas mērķis ir noteikt valsts politiku teritorijas plānošanas sistēmas pilnveidošanai valstī un noteikt katrā plānošanas līmenī risināmos uzdevumus tā, lai tie nepārklātos.

Pašvaldību pārstāvji tiek iepazīstināti ar jaunā Telpiskās plānošanas likuma izstrādes gaitu un ar to saistītajām izmaiņām teritorijas plānošanā, kas veicinātu attīstības plānošanas dokumentu sistēmas sakārtošanu valstī. Likumprojektu plānots iesniegt valdībā līdz šā gada beigām. Tiek informēts par vietējās pašvaldības teritorijas plānošanas noteikumiem, kuri paredz būtiski atvieglot teritorijas plānošanas procesu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas speciālisti norāda, ka jaunizveidotajām novada pašvaldībām triju mēnešu laikā pēc novada domes pirmās sēdes ar saistošajiem noteikumiem jāapstiprina novada pašvaldības teritorijā ietilpstošo bijušo vietējo pašvaldību teritorijas plānojumi un detālplānojumi. Līdz teritorijas plānojumu un detālplānojumu apstiprināšanai ir spēkā bijušo vietējo pašvaldību plānojumi.

Novadiem jāievēro, ka, pārapstiprinot saistošos noteikumus, nedrīkst veikt izmaiņas vai labojumus teritorijas plānojumā. Ja nepieciešamas izmaiņas, jāpieņem lēmums par grozījumu izstrādi, ievērojot normatīvajos aktos noteikto procedūru, norāda speciālisti.

Lai nākotnē sekmīgi izstrādātu jaunus teritorijas plānojumus, RAPLM aicina novadu pašvaldības apzināt esošo situāciju plānošanā, būvniecībā un teritorijas attīstībā, kā arī sakārtot pašvaldību normatīvos aktus.

Tāpat jaunizveidoto novadu vadītāji tiek informēti par attīstības programmām, kuras saskaņā ar Reģionālās attīstības likumu jāizstrādā pašvaldībām. Programmās jāiekļauj attiecīgās pašvaldības attīstības prioritātes un pasākumu plāns to sekmīgai īstenošanai. Lai izstrādātu attīstības programmu, veicinot mērķtiecīgu investīciju piesaisti, pašvaldības tiek aicinātas precīzi definēt prioritātes un attīstības virzienus.

Jaunizveidoto novadu pašvaldību pārstāvji līdz šim ir atzinīgi novērtējuši RAPLM speciālistu sniegto informatīvo atbalstu sekmīgai novadu darbības uzsākšanai. Ministrija arī turpmāk plāno regulāri tikties ar novadu pārstāvjiem, lai atbalstītu un sniegtu informāciju par aktuālākajiem jautājumiem.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!