• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par pašvaldību sadarbību ar uzņēmējiem darba vietu radīšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2009., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196219

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par ministrijas darbinieku skaita samazināšanu

Vēl šajā numurā

18.08.2009., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par pašvaldību sadarbību ar uzņēmējiem darba vietu radīšanā


 

Ekonomiskās lejupslīdes laikā, pašvaldībām mērķtiecīgi sadarbojoties ar uzņēmējiem, ir iespēja sekmēt jaunu darba vietu radīšanu un eksportspējīgas produkcijas ražošanu, tā 14.augustā Rucavas novadā, atklājot SIA “Compaqpeat” kūdras ražotni, akcentēja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

Ministrs īpaši atzīmēja, ka ražotnes izveidē ir sabalansēta attīstība un dabas aizsardzība. “Compaqpeat”, apsaimniekojot kūdras ieguves purvus, ir paredzējusi to rekultivāciju, atjaunojot purvus to dabiskajā līmenī. Šāda prakse jau veiksmīgi darbojas, piemēram, Vācijā.

“Compaqpeat” ražotne tapusi ar Vācijas investoru līdzdalību, piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu. Ražošanā tiek izmantoti vietējie resursi un vietējais darbaspēks, radot produkciju galvenokārt eksportam. Turklāt pašvaldība saņems 50 santīmus no katra pārstrādātā kūdras kubikmetra.

Krīzes laikā pašvaldībām ar īpašu atbildību ir jādomā par ekonomiskās aktivitātes veicināšanu savā teritorijā, esot atvērtām uzņēmēju iniciatīvām un līdzdarbojoties jaunu darba vietu radīšanā. Tieši no tā, cik aktīva būs uzņēmējdarbība, ir atkarīgi ieņēmumi valsts budžetā un arī pašvaldību budžetos,” uzsvēra ministrs E.Zalāns.

Ministrs Rucavā iepazinās arī ar Papes ostu, kuru pašvaldība nākotnē plāno attīstīt par jahtu un mazās zvejniecības ostu. Papes ostā būtiski ir atjaunot molu, kas patlaban vairs nepilda savas funkcijas, līdz ar to applūst ostai tuvējās teritorijas.

Ievērojot to, ka pusi Rucavas aizņem dabas parks, pašvaldība ir atradusi īsto veidu, kā samērot attīstības nepieciešamību ar dabas aizsardzības prasībām. Piekrastes josla ir unikāls Latvijas resurss, tāpēc pārdomāti jāplāno tā izmantošana, lai ekonomiskā izaugsme ir sabalansēta ar dabas saglabāšanas un vietējo iedzīvotāju labklājības veicinošām interesēm,” atzīmēja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns.

Tuvākajā laikā valdība ir plānojusi lemt par dabas parku robežām, tāpēc ir īpaši svarīgi, lai valdības lēmums nekavētu šādas pašvaldību attīstības iniciatīvas, vienlaikus rūpējoties par aizsargājamo teritoriju saglabāšanu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija sadarbībā ar jūras piekrastes teritorijā ietilpstošajām pašvaldībām, kā arī vides un attīstības plānošanas speciālistiem turpina darbu pie Baltijas jūras piekrastes telpiskās attīstības plānošanas dokumenta, kura mērķis ir nodrošināt piekrastes zonas sabalansētu jeb ilgtspējīgu attīstību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!