• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par ministrijas darbinieku skaita samazināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2009., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196216

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 13.augustā

Vēl šajā numurā

18.08.2009., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par ministrijas darbinieku skaita samazināšanu


 

Veselības ministre Baiba Rozentāle uzdevusi veikt darbinieku skaita samazinājumu ministrijā, būtiski vienkāršojot arī ministrijas struktūru. Tādēļ ar 15.septembri ministrijā darbinieku skaits tiek samazināts par 43% un līdzšinējo 155 darbinieku vietā strādās 89, kā arī trīs ministres biroja darbinieki. Paredzēts samazināt arī valsts sekretāru vietnieku skaitu no trijiem uz vienu un departamentu skaitu samazināt no 11 uz 4. Šīs pārmaiņas vēl šajā gadā ļaus ietaupīt 88 tūkstošus latu, savukārt 2010.gadā – 536 tūkstošus latu.

Veselības ministre Baiba Rozentāle uzsver: “Uzskatu, ka šajā nozarei kritiskajā brīdī būtiski jāsamazina arī administratīvās izmaksas un darbinieku skaits, tajā skaitā arī Veselības ministrijā, kas kļūs par mazāko ministriju ar vismazāko darbinieku skaitu tās pastāvēšanas laikā. Kaut arī Veselības ministrijas veicamie uzdevumi un darba intensitāte ar katru dienu tikai pieaug, esmu pārliecināta, ka to sekmīgi varēs veikt arī 89 darbinieki. Veselības aprūpes attīstībai svarīgāko lēmumu pieņemšanā es turpināšu konsultēties ar profesionāļiem no Veselības nozares stratēģiskās padomes un nozaru galvenajiem speciālistiem.

Līdzekļus, kas ietaupīti ministrijas un padotības iestāžu reorganizācijas rezultātā – 400 tūkstošus latu – jau šajā gadā novirzīsim endoprotezēšanas operāciju veikšanai. Tomēr skaidri redzams, ka ietaupījums uz administratīvajām izmaksām ir niecīgs, tādēļ jautājums par papildu līdzekļiem veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai joprojām ir aktuāls.”


 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!