• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par Nacionālā kino centra juridiskā statusa maiņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.08.2009., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 11.augustā

Vēl šajā numurā

14.08.2009., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija: Par Nacionālā kino centra juridiskā statusa maiņu

 

12.augustā Kultūras ministrijā (KM) notikušajā Latvijas Filmu padomes sēdē kultūras ministrs Ints Dālderis kopā ar kino nozares profesionāļiem apsprieda valsts aģentūras “Nacionālais kino centrs” turpmākā statusa un darbības iespējas.

I.Dālderis uzklausīja nozares pārstāvju sagatavotos argumentus un pauda viedokli, ka, ņemot vērā Nacionālā kino centra (NKC) darbības nozīmi kino nozares attīstībā, tas turpmāk varētu tikt saglabāts kā atsevišķa iestāde, mainot juridisko statusu no valsts aģentūras uz budžeta iestādi.

Sēdē tika nolemts sagatavot un virzīt izskatīšanai valdībā jautājumu par Nacionālā kino centra juridiskā statusa maiņu, turklāt ievērojami samazinot budžeta izdevumus un darbinieku skaitu, kā arī veicamo funkciju apjomu.

Funkciju izvērtējuma rezultātā nolemts: lai turpinātu darbību atsevišķas iestādes statusā, Kino centram no daļas tā līdzšinējo funkciju būs jāatsakās, daļa jānodod citām organizācijām, tostarp nevalstiskajam sektoram. Kino centra sastāvā esošo Rīgas Kinomuzeju plānots pievienot Latvijas Kultūras akadēmijai.

Nacionālā kino centra vadībai tuvāko dienu laikā jāsagatavo un jāiesniedz Kultūras ministrijā finanšu aprēķini un informācija par optimālo darbinieku skaitu, kas nepieciešams, lai varētu funkcionēt kā budžeta iestāde.

Dokumenta projekts tiks iesniegts Ministru kabinetā, un tikai no valdības lēmuma ir atkarīgs, vai Nacionālais kino centrs varēs turpmāk pastāvēt kā atsevišķa budžeta iestāde.

14.jūlija Ministru kabineta sēdē izskatītajā un akceptētajā Valsts kancelejas sagatavotajā aģentūru reorganizācijas plānā KM strukturālo reformu ietvaros paredzēts VA “Nacionālais kino centrs” reorganizēt, pārņemot funkcijas un to veikšanai nepieciešamo darbinieku skaitu KM struktūrā, savukārt NKC sastāvā esošo Rīgas Kinomuzeju nodot Latvijas Kultūras akadēmijai.

Atbilstoši MK lēmumam līdz 2010.gada 1.janvārim jāveic valsts aģentūru skaita samazinājums vidēji par 50% salīdzinājumā ar 2009.gada 1.janvāri.

 

Dace Vizule, KM sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!