• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par skolēnu autobusu piegādi pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2009., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196003

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2009.gada 10.augustā

Vēl šajā numurā

12.08.2009., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par skolēnu autobusu piegādi pašvaldībām

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) pēc Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta līguma parakstīšanas veiks nepieciešamās aktivitātes, lai iespējami drīzākā laikā nodrošinātu skolēnu autobusu piegādi pašvaldībām.

 “Autobusu iegāde skolēnu pārvadāšanai īpaši aktuāla ir šobrīd, kad izglītības reformu rezultātā pašvaldībām ir uzticēta lielāka atbildība par optimāla skolu tīkla izveidošanu un izglītības pieejamības nodrošināšanu reģionos,” atzīst reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, paužot gandarījumu, ka pēc ilgām diskusijām ir noslēgts Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta līgums.

Projektu “Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” īsteno Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Sadarbībā ar ekspertiem tiks izstrādāta dokumentācija iepirkumam par autobusu piegādi skolēnu pārvadāšanai, tāpat tiks apzinātas pašvaldību iespējas sniegt līdzfinansējumu autobusu iegādei un turpmākai to uzturēšanai.

Šobrīd tiek plānots, ka iepirkumu dokumentācija tiks izstrādāta līdz šā gada novembrim un pašu skolēnu autobusu piegādes iepirkumu paredzēts noslēgt līdz 2010.gada februārim. Provizoriski skolēnu autobusu piegāde varētu sākties jau 2010.gada vasarā un noslēgties līdz 2010.gada rudenim.

Paralēli tam RAPLM sadarbībā ar citām institūcijām ir izvērtējusi esošo normatīvo regulējumu skolēnu pārvadājumu nodrošināšanai, secinot, ka izmaiņas tiesību aktos nav nepieciešamas.

Projekta ideju par skolēnu drošības palielināšanu pašvaldībās, nodrošinot skolēnu pārvadāšanu no dzīvesvietas uz mācību iestādi un atpakaļ Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros RAPLM izvirzīja 2007.gadā. Pamatojoties uz pašvaldību sniegto informāciju, veikts pētījums par esošo situāciju pašvaldībās un sagatavots projekta iesniegums, kurā plānots iegādāties pašvaldībām aptuveni 110 jaunus autobusus.

Projekta iesniegums tika apstiprināts gan Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadības komitejā, gan Šveices kompetentajās iestādēs. Projekta kopējās izmaksas ir 20,88 miljoni Šveices franku jeb aptuveni 9,7 miljoni latu, tai skaitā: Šveices Konfederācijas finansējums – 7,44 miljoni latu, Latvijas valsts finansējums – 1,31 miljons latu un pašvaldību budžeta līdzfinansējums – 0,96 miljoni latu.

 

Dace Kārkliņa, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!