• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2009.gada 10.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2009., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195994

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 11.augustā

Vēl šajā numurā

12.08.2009., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2009.gada 10.augustā


 

RAPLM: Par pašvaldību darbību no 2009.gada līdz 2012.gadam

Pašreizējā ekonomiskajā situācijā pašvaldībām ir svarīgi, lai to rīcībā esošie finanšu līdzekļi tiktu samēroti ar tiesību aktos noteiktajām funkcijām, uzdevumiem un pienākumiem, uzskata reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

Ministru kabineta komiteja 10.augustā atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādāto likumprojektu “Par pašvaldību darbību no 2009.gada līdz 2012.gadam”. Tā mērķis ir atvieglot administratīvās procedūras un administratīvo slogu fiziskām personām un arī uzņēmējiem.

Patlaban pašvaldībām likumos un Ministru kabineta noteikumos noteikts ievērojams funkciju, uzdevumu un pienākumu apjoms, tai skaitā noteikts regulējums kārtībai, kādā funkcijas un uzdevumi īstenojami, ko pašreizējās ekonomiskās situācijas un pašvaldību budžetu apstākļos nav iespējams pilnā apmērā realizēt.

RAPLM izstrādātais likumprojekts nosaka kārtību, kādā pašvaldības līdz 2012.gada 31.decembrim pilda atsevišķas funkcijas, uzdevumus un pienākumus, samērojot tos ar pašvaldību rīcībā esošiem finanšu līdzekļiem.

Ja pašvaldības budžeta iespējas būs ierobežotas, pašvaldības dome varēs pieņemt saistošos noteikumus par likumā vai Ministru kabineta noteikumos noteiktās funkcijas, uzdevuma vai pienākuma izpildi tās noteiktajā apmērā. Saistošajos noteikumos pašvaldība noteiks kārtību, kādā pildāma attiecīgā funkcija, uzdevums un pienākums, lai atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām nodrošinātu savu funkciju veikšanu vietējo iedzīvotāju interesēs.

Saistošie noteikumi republikas pilsētām būs jāpublicē laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”, savukārt novada domes saistošos noteikumus būs jāpublicē vietējā laikrakstā vai bezmaksas izdevumā un jāizliek redzamā vietā pašvaldības domes ēkā un pagastu vai pilsētu pārvaldēs. Saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā vai bezmaksas izdevumā, ja saistošajos noteikumos nav noteikts vēlāks spēkā stāšanās laiks.

Saistošos noteikumus triju darba dienu laikā pēc to parakstīšanas rakstveidā un elektroniskā veidā būs jānosūta atzinuma sniegšanai RAPLM.

Likumprojekts paredz, ka noteiktajā kārtībā pieņemtie pašvaldību saistošie noteikumi spēku zaudēs 2012.gada 31.decembrī, ja saistošajos noteikumos nav noteikts agrāks spēka zaudēšanas laiks.

Par likumprojektu vēl jālemj Ministru kabinetam un Saeimai.

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!