• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par veselības nozares finansējuma iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2009., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195797

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par nelegālās pārtikas tirdzniecības apkarošanu

Vēl šajā numurā

06.08.2009., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par veselības nozares finansējuma iespējām

 

5.augustā Veselības ministrijā notika Veselības nozares stratēģiskās padomes sanāksme, kurā atkārtoti tika pausts atbalsts veselības ministrei Baibai Rozentālei, prasot papildus 45,8 miljonus latu nozares glābšanai no sabrukuma.

Veselības ministre klātesošos veselības aprūpes ekspertus iepazīstināja ar 3.augustā iesniegtajiem Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) priekšlikumiem rast nepieciešamos līdzekļus slimnīcu glābšanai, veicot nozares iekšēju līdzekļu pārdali. Izanalizējot piedāvātos ierosinājumus, medicīnas eksperti norādīja uz to ekonomisko nepamatotību un bija pārliecināti, ka tādi risinājumi sagrautu visu veselības aprūpes sistēmu.

Diskutējot par ZZS iesniegtajiem priekšlikumiem, eksperti sašuta par tajos pausto nekompetenci medicīnas jautājumos. Ierosinājums no ambulatorās un primārās veselības aprūpes novirzīt līdzekļus slimnīcu uzturēšanai ir kļūdains, jo starptautiskā pieredze liecina, ka ekonomiski izdevīgāk ir nodrošināt ārstniecību ambulatori. Savukārt līdzekļu samazinājums kompensējamajiem medikamentiem nozīmētu atstāt hroniskos slimniekus bez zālēm, kuri, nesaņemot medikamentus, tāpat akūtā stāvoklī nonāktu slimnīcās un tādējādi viņu ārstēšana izmaksātu vēl dārgāk.

Kā norādīja B.Rozentāle: “Šis ir izšķirošs mirklis nozares pastāvēšanai. Nedēļas laikā kopā ar koalīcijas partneriem ir jāpieņem politisks lēmums par to, vai valsts iedzīvotājiem nodrošinās medicīniskos pakalpojumus vai ne. Ja papildu finansējuma nebūs, nozares sabrukums sāksies jau mēneša laikā. Laiks rit...”

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!