• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par nelegālās pārtikas tirdzniecības apkarošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2009., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot "Latvijas dzelzceļu"

Vēl šajā numurā

06.08.2009., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par nelegālās pārtikas tirdzniecības apkarošanu


 

5.augustā Zemkopības ministrijā (ZM) notika pirmā Starpinstitūciju koordinācijas grupas sanāksme nelegālās pārtikas tirdzniecības apkarošanā, kurā tika apspriesti šīs koordinācijas grupas uzdevumi un nolikuma projekts.

Par Starpinstitūciju koordinācijas darba grupas nelegālās pārtikas tirdzniecības apkarošanai izveidošanu vienojās zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un iekšlietu ministre Linda Mūrniece jūlijā, apspriežot dienestu kopīgu rīcību nelegālās lauksaimniecības produktu un pārtikas preču tirdzniecības apkarošanā.

Sanāksmē plašāk tika apspriesti darba grupas uzdevumi un tiesības, kā arī iztirzāti iespējamie nelegālās pārtikas veidošanās ceļi. Darba grupas locekļi atzina, ka nelegālā pārtika var veidoties gan ražošanas procesā, gan tās izplatīšanas procesā – vairumtirdzniecībā, mazumtirdzniecībā, noliktavās, ēdināšanas uzņēmumos, preču pārmarķēšanas procesā. Nelegālā prece veidojas arī citos lauksaimniecības preču sektoros, īpaši ievedot valstī augu aizsardzības līdzekļus un dekoratīvo augu stādāmo materiālu.

Darba grupas locekļi arī analizēja produkta ceļu no ražošanas līdz pircējam, lai noteiktu riska faktorus nelegālās pārtikas rašanās procesā. Par tādiem tika atzīta gan sociāli ekonomiskā situācija Latvijā, gan situācija Rīgas tirgos un tā dēvētā ratiņu tirdzniecība, tāpat arī lielās tirdzniecības vietas un pārtikas vairumtirdzniecības bāzes.

Tika atzīts, ka nepieciešama institūciju koordinēta sadarbība nelegālās pārtikas apkarošanā, kā arī regulāra kontrolējošu akciju un reidu rīkošana pārtikas izplatīšanas un iznīcināšanas vietās. Tāpat vajadzīga policijas aktīva iesaistīšanās operatīvajā darbā.

Nelegālās pārtikas tirdzniecības apkarošanas starpinstitūciju koordinācijas grupas sanāksmē tika nolemts jau tuvākajā laikā rīkot kontrolējošu akciju Rīgas Centrāltirgū, kas notiktu, iespējams, arī ārpus oficiālā tirgus darba laika. Tāpat jāveic arī nepieciešamās informācijas apkopošana, likumdošanas sakārtošana, kā arī jāizdara pārbaudes riska vietās, ko kopīgi organizētu vairāki kontrolējošie dienesti. Darba grupas locekļi arī regulāri informēs zemkopības, finanšu un iekšlietu ministrus par sasniegtajiem rezultātiem un pieņemtajiem lēmumiem.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!