• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas parlamenta darbinieku stažēšanos Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2009., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195756

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Somijas valsts apbalvojumu Latvijas vēstniekam

Vēl šajā numurā

05.08.2009., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas parlamenta darbinieku stažēšanos Saeimā


 

Lai iepazītos ar Latvijas eiroatlantiskās integrācijas pieredzi, jūlija beigās Saeimā uzturējās divi Gruzijas parlamenta darbinieki. Pieredzes apmaiņas vizītē Latvijā ieradušies Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja palīgs ārlietu jautājumos Iraklijs Udžmadžuridze un Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komitejas pārstāvis Revazs Čheidze.

 “Mūs īpaši interesē Latvijas pieredze, īstenojot plašas likumdošanas reformas pirms iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO,” norādīja R.Čheidze, atzīmējot, ka ļoti būtiski ir uzturēt un attīstīt jau izveidojušos aktīvos kontaktus ar Latvijas amatpersonām un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

 “Eiroatlantiskā integrācija bija, ir un būs mūsu galvenā prioritāte,” uzsvēra I.Udžmadžuridze, atzīstot, ka Gruzijas dalība šajās organizācijās, visticamākais, nebūs tuvākās nākotnes jautājums. “Tomēr Gruzija vēlas turpināt tuvināties Eiropas Savienībai un maksimāli iesaistīties visās iespējamās sadarbības programmās, piemēram, Austrumu partnerībā.”

Stažēšanās laikā Gruzijas parlamenta darbinieki tikās ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētāju Dzintaru Zaķi, kā arī ar Saeimas priekšsēdētāja ārlietu padomnieku. Sarunu laikā apspriesta abu valstu parlamentu līdzšinējā sadarbība, nākotnes sadarbības projekti un politiskā situācija Dienvidkaukāza reģionā. Viesi tikās arī ar Saeimas Eiropas lietu komisijas un Informācijas nodaļas darbiniekiem, kas cita starpā iepazīstināja ar ES likumdošanas datubāzēm un to lietojumu parlamenta darbā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!