• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas valsts apbalvojumu Latvijas vēstniekam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2009., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu

Vēl šajā numurā

05.08.2009., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas valsts apbalvojumu Latvijas vēstniekam


 

4.augustā Latvijas vēstniekam Somijā Einaram Semanim tika pasniegts viens no augstākajiem Somijas valsts apbalvojumiem – Somijas Baltās Rozes komandiera ordenis. Ordenis tika pasniegts svinīgā ceremonijā Somijas valdības pieņemšanas namā. Pasniedzot ordeni, Somijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks, vēstnieks Anti Sierla norādīja, ka apbalvojums E.Semanim tiek pasniegts sakarā ar izciliem nopelniem, veicinot Somijas un Latvijas draudzību un sadarbību. Savā pateicības uzrunā E.Semanis norādīja, ka Somijas un Latvijas attiecības patiesi ir ļoti labas, dinamiskas un konstruktīvas visdažādākajās jomās. Vēstnieks uzsvēra, ka saņemtais apbalvojums ir simbolisks apliecinājums abu valstu lieliskajām attiecībām un atzinība tam lielajam darbam, ko pēdējos gados ir veikuši daudzi jo daudzi Latvijas un Somijas pilsoņi, uzturot draudzību un partnerību starp abu zemju tautām.

Svinīgajā ceremonijā un pusdienās par godu vēstniekam piedalījās Somijas parlamenta Konstitucionālās komisijas un parlamentārās sadraudzības grupas ar Latviju vadītājs Kimo Sasi, Somijas parlamenta Ārlietu komisijas vadītājs Perti Salolainens, Atlantijas padomes Somijā ģenerālsekretāre Terhi Suominena, HELCOM ģenerālsekretāre Anne Kristīne Brusendorfa, Helsinku mērs Jusi Pajunens, Kotkas mērs Henrijs Lindelofs, Pori mērs Aino Maija Lūkonena, Ziemeļu investīciju bankas prezidents Džonijs Akerholms, Somijas Jēgeru fonda priekšsēdētājs, ģenerālmajors Sami Sihvo un brigādes ģenerālis Asko Kilpinens, kā arī augstas Somijas Ārlietu ministrijas amatpersonas, vadošo Somijas biznesa kompāniju prezidenti, lielāko pētniecības institūtu direktori, Latvijas goda konsuli Somijā, Latvijas un Somijas draudzības biedrību priekšsēdētāji, Helsinku mākslas galeriju vadītāji un Helsinku evaņģēliski luteriskās baznīcas pārstāvji.

Somijas Baltās Rozes ordenis ir viens no trīs Somijas valsts ordeņiem, kurus piešķir Somijas Valsts prezidents. Somijas Baltās Rozes ordeni nodibināja maršals Karls Gustavs Emils Mannerheims 1919.gada 28.janvārī. Sākotnējo ordeņa vizuālo formu projektējis somu mākslinieks Aksels Gallens-Kallela.

 

Latvijas vēstniecības Somijā informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!