• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pārstāvja iekļaušanu NATO stratēģiskās koncepcijas izstrādes ekspertu grupā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195679

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar NATO dalībvalstu vēstniekiem

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pārstāvja iekļaušanu NATO stratēģiskās koncepcijas izstrādes ekspertu grupā

 

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš sveic Andersu Fogu Rasmusenu ar stāšanos NATO ģenerālsekretāra amatā un atzinīgi vērtē viņa lēmumu iekļaut Aivi Roni jaunās NATO stratēģiskās koncepcijas izstrādes ekspertu grupā.

3.augustā NATO ģenerālsekretārs A.F.Rasmusens nosauca NATO dalībvalstu izvirzītos ekspertus, kuri ar ģenerālsekretāru sagatavos jauno stratēģisko koncepciju NATO dalībvalstu tālākai apspriešanai. Starp 12 ģenerālsekretāra apstiprinātajiem ekspertiem ir arī Baltijas valstu kopīgi izvirzītais Latvijas kandidāts Aivis Ronis, bijušais Latvijas vēstnieks ASV un bijušais pastāvīgais pārstāvis NATO.

Ārlietu ministrs M.Riekstiņš uzsver, ka A.Roņa apstiprināšana šādā nozīmīgā grupā ir Latvijas ārpolitikas panākums un visu trīs Baltijas valstu sasniegums. Latvijas pārstāvja iekļaušana ekspertu grupā Latvijai uzliek īpašu atbildību par visu Baltijas valstu redzējuma pārstāvēšanu attiecībā uz Atlantiskās alianses turpmākās attīstības virzieniem.

Latvijai un pārējām Baltijas valstīm tas ir īpaši svarīgi tāpēc, ka šis ir viens no būtiskākajiem NATO stratēģijas dokumentiem, kurš tiks izstrādāts pēc Latvijas pievienošanās NATO 2004.gadā. Jaunas stratēģiskās koncepcijas izstrādes nepieciešamību noteica jauni drošības draudi, stratēģiskās vides izmaiņas un ievērojama alianses paplašināšanās, uzņemot jaunas dalībvalstis.

4.aprīlī NATO valstu un valdību vadītāji sanāksmē Strasbūrā/Kēlā nolēma izstrādāt jaunu NATO stratēģisko koncepciju, kuras mērķis ir noteikt alianses ilgtermiņa lomu jaunajos, 21.gadsmita drošības apstākļos. Jaunā stratēģiskā koncepcija ir jāizstrādā līdz nākamajai valstu un valdību vadītāju sanāksmei, kas notiks Portugālē.

Spēkā esošā Stratēģiskā koncepcija ir apstiprināta 1999.gadā. Stratēģiskās koncepcijas izstrādi vadīs jaunais NATO ģenerālsekretārs A.F.Rasmusens, kurš šā gada 1.augustā amatā nomainīja līdzšinējo ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Shēferu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!