• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar NATO dalībvalstu vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195675

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par finansējumu veselības aprūpē

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar NATO dalībvalstu vēstniekiem

 

31.jūlijā aizsardzības ministrs Imants Lieģis tikās ar NATO valstu vēstniekiem Latvijā, lai pārrunātu aizsardzības nozares aktualitātes, kā arī turpmāko sadarbību divpusējo attiecību un alianses ietvaros.

Aizsardzības ministrs informēja vēstniekus par plānoto krasu Latvijas aizsardzības budžeta samazinājumu un tā ietekmi uz aizsardzības sistēmu, kā arī Latvijas starptautiskajām saistībām. I.Lieģis informēja, ka saskaņā ar Starptautisko valūtas fondu panākto vienošanos aizsardzības budžets sastādīs tikai 1,14% no iekšzemes kopprodukta. Tādējādi aizsardzības budžeta tālāks samazinājums uzliks vēl lielāku slogu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un spiedīs īstenot vēl radikālākas strukturālās reformas, optimizējot pašreizējo struktūru un samazinot uzturēšanas izdevumus.

I.Lieģis norādīja, ka, neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, Latvijas prioritārais ieguldījums NATO dalībvalstu kolektīvās aizsardzības nodrošināšanā paliek spēkā. “Latvija pārtrauc dalību operācijās Kosovā un Bosnijā un Hercegovinā, samazina dalību citās svarīgās sadarbības jomās, taču ir apņēmības pilna tādā pašā apmērā turpināt misiju Afganistānā. Valdība vienprātīgi uzskata NATO vadīto operāciju Afganistānā par augstāko prioritāti,” uzsvēra aizsardzības ministrs. Nosodot pēdējo dienu terorisma aktus Spānijā un izsakot līdzjūtību bojāgājušo policistu ģimenēm, viņš atgādināja, ka NATO operācija Afganistānā tieši saistīta ar cīņu pret terorismu.

I.Lieģis pateicās Igaunijai un Lietuvai par izpratni un atbalstu, Latvijai būtiski samazinot savu ieguldījumu Baltijas valstu kopīgajā dalībā NATO Reaģēšanas spēkos (NRF). Minot kā paraugu Baltijas valstu sadarbību NRF, aizsardzības ministrs aicināja vēstniekus veicināt iespējamo atbalstu Latvijas aizsardzības nozarei valstu divpusējo attiecību ietvaros.

Aizsardzības ministrs informēja vēstniekus, ka ir ievērojami samazināts finansējums Nacionālo bruņoto spēku (NBS) uzturēšanai un attīstībai, kā arī būtiski samazināts karavīru atalgojums un sociālās drošības garantiju finansējums. Vienlaikus I.Lieģis norādīja, ka NBS un visā aizsardzības sistēmā tiek veiktas atjaunoto NBS laikā apjomīgākās strukturālas reformas, lai samazinātu administratīvā aparāta un apsaimniekošanas izdevumus.

I.Lieģis pateicās vēstniekiem par NATO dalībvalstu līdzšinējo izpratni un atbalstu, tostarp veicot patrulēšanu NATO gaisa telpā Baltijas valstīs.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!