• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Apvienotās Karalistes vēstnieku atvadu vizītē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pārstāvja iekļaušanu NATO stratēģiskās koncepcijas izstrādes ekspertu grupā

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Apvienotās Karalistes vēstnieku atvadu vizītē


 

29.jūlijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ričardu Mūnu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Amatpersonas pārrunāja Latvijas ekonomiskās aktualitātes, tostarp Latvijas veiksmīgi panākto vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, kas ir pozitīvs signāls tirgum. Tāpat tika apspriesta Baltijas valstu ekonomiskā situācija un aktuālie jautājumi enerģētikā, drošībā un ārpolitikā, tostarp aktualitātes Afganistānā, kur abas puses norādīja, ka, neskatoties uz budžeta situāciju, misijas tiks turpinātas.

Vēstnieks uzsvēra, ka abām valstīm ir ļoti būtiski sadarboties Eiropas Savienības jautājumos, īpaši budžeta pārskatīšanā, kā arī nākamās finanšu perspektīvas un kopējās lauksaimniecības politikas jautājumu risināšanā, panākot vienlīdzīgu atbalsta politiku visās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Ministru prezidents norādīja, ka Latvija veic nozīmīgu Eiropas Savienības fondu apguves pārdali valsts ekonomikas izaugsmes un nodarbinātības veicināšanai. Šobrīd ir būtiski panākt vienošanos un mazināt nacionālo valstu līdzfinansējuma daļu Eiropas fondiem, īpaši Eiropas Sociālajam fondam.

Atvadoties Ministru prezidents izteica cerību, ka labais abu valstu dialogs turpināsies arī nākotnē. V.Dombrovskis pateicās vēstniekam par ieguldījumu Latvijas un Apvienotās Karalistes attiecību stiprināšanā.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!