• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālie bruņotie spēki: Par karavīru atvaļināšanu finansējuma samazināšanas dēļ. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzmanīšanos no sprādzienbīstamiem priekšmetiem

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālie bruņotie spēki: Par karavīru atvaļināšanu finansējuma samazināšanas dēļ

 

Ņemot vērā jau esošo finansējuma samazinājumu valsts aizsardzības nozarei vairāk nekā par 30 procentiem, tostarp arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), bruņotajos spēkos vēl būtiskāk samazinās personālsastāva skaitu, tādējādi līdz gada beigām rezervē atvaļinot 357 karavīrus, nevis 230, kā tas bija plānots līdz šim. Līdz 1.jūlijam rezervē atvaļināti jau 183 karavīri.

Turpinot NBS struktūras optimizēšanu un tās efektivitātes palielināšanu, būtiski tiks samazināts arī augstāko un vecāko virsnieku štata amatu skaits, tādējādi jaunajā struktūrā veidojot optimālu bruņoto spēku militārās vadības piramīdu, kā arī ietaupot finanšu līdzekļus atlīdzības fondā.

Pēc jaunās struktūras ieviešanas bruņoto spēku vadībai tiks izveidoti tikai seši augstāko virsnieku jeb ģenerāļu pakāpes štata amati, bet divi štata amati – bruņoto spēku pārstāvniecībai Aizsardzības ministrijā, NATO un Eiropas Savienības militārajās struktūrās. Līdz šim struktūrā bija paredzēti 17 ģenerāļu pakāpes štata amati.

Šie un daudzi citi pasākumi ļaus bruņotajiem spēkiem samazināt finanšu līdzekļus, tostarp arī atlīdzības fondā, tomēr, neraugoties uz šiem pasākumiem, visu karavīru mēneša alga ar 1.augustu būs jāsamazina par 20 procentiem.

NBS ir sāktas lielākās strukturālās izmaiņas to pastāvēšanas laikā, kuru rezultātā aizsardzības nozarē esošās stratēģiskās plānošanas, starptautiskās sadarbības un disciplīnas uzraudzības funkcijas tiks apvienotas.

Līdzšinējo spēku veidu štābu operacionālās funkcijas tiks iekļautas NBS Apvienotajā štābā, tādējādi turpmāk bruņotajos spēkos nepastāvēs spēku veidu štābi. Tas ļaus būtiski samazināt administratīvo personālsastāvu. Ir paredzēts, ka NBS vienību štābos kopumā dienēs ne vairāk kā 10 procenti no kopējā bruņoto spēku personālsastāva skaita. Kopējais samazinājums administratīvajā līmenī pārsniegs 30 procentus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!