• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzmanīšanos no sprādzienbīstamiem priekšmetiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzmanīšanos no sprādzienbīstamiem priekšmetiem

 

Sākoties sēņošanas un ogošanas sezonai, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) lūdz visus sēņotājus un ogotājus atturēties no patvaļīgas militāro poligonu apmeklēšanas un būt uzmanīgiem, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus, lai nepakļautu savu dzīvību briesmām un neaizkavētu militārās aktivitātes poligonos.

NBS aicina visus sēņotājus un ogotājus izvēlēties drošākus mežus, jo atrašanās militārajos poligonos ir bīstama jebkurā tā vietā – lodes lido vairāku kilometru attālumā no šaušanas vietas, nāvējošas tās var būt pat divu kilometru attālumā no vietas, no kurienes raidītas.

NBS atgādina, ka militārajos poligonos ir aizliegts ieiet un iebraukt bez saskaņošanas ar poligonu administrāciju. Lai arī karavīri pastiprināti uzrauga poligonus, cenšoties nepieļaut sēņotāju un ogotāju iekļūšanu to teritorijā, īpaši kaujas šaušanas zonā, arī cilvēkiem pašiem ir jāuzņemas atbildība par savu dzīvību.

Ar Ādažu poligonā noteiktajiem ierobežojumiem var iepazīties uz galvenajiem ceļiem izvietotajos informācijas stendos, kā arī Ādažu novada mājaslapā www.adazi.lv.

NBS lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus nekādā gadījumā neaiztikt un nepārvietot. Vieta, kurā minētie priekšmeti atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē un par atrastajiem sprādzienbīstamiem priekšmetiem nekavējoties jāziņo tuvākajā Valsts policijas nodaļā vai arī uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta telefonu 112.

NBS atgādina, ka iedzīvotājiem un uzņēmējiem par atrastu sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanu nav jāmaksā.

Pēdējo gadu informatīvie pasākumi ir devuši pozitīvus rezultātus, jo ir samazinājies patvaļīgo apmeklētāju skaits, kuru dēļ bieži nācās aizkavēt vai vispār pārtraukt militārās aktivitātes.

Savukārt nav vērojami uzlabojumi atpūtnieku attieksmē pret apkārtējo vidi – joprojām tiek piemēslota Ādažu poligonā esošā valsts nozīmes dabas lieguma “Lieluikas un Mazuikas ezers” apkārtne, tiek bojāti informatīvie stendi un lauztas kustību ierobežojošās barjeras, lai atpūtnieki ar savām automašīnām piekļūtu ezeriem, kas Latvijā ir unikāla dabas aizsardzības teritorija. Tāpēc dabas un tās velšu mīļotāji tiek lūgti ar izpratni izturēties pret noteikto kārtību un ievērot noteiktos ierobežojumus, ar kuriem var iepazīties interneta vietnē www.adazinatura.lv.

 

NBS komandiera personīgā štāba Preses daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!