• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par "Baltijas ceļa" fotoizstādes atklāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par līdzfinansējumu ministrijas pārziņā esošajām aktivitātēm

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par “Baltijas ceļa” fotoizstādes atklāšanu

 

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, 31.jūlijā Ārlietu ministrijā atklājot ceļojošo fotoizstādi “The Baltic Way that moved the world”, uzsvēra 1989.gada 23.augustā rīkotās akcijas “Baltijas ceļš” nozīmību. A.Teikmanis norādīja, ka “Baltijas ceļš” apvienoja divus miljonus cilvēku, kuri, sadodoties rokās, izveidoja ķēdi caur Igauniju, Latviju un Lietuvu, lai demonstrētu nesalaužamu vēlmi pēc neatkarības atjaunošanas. “Ir bijuši mēģinājumi atkārtot šādas cilvēku ķēdes izveidošanu, bet “Baltijas ceļš” ir unikāls un tāds paliks vienmēr mūsu atmiņā,” uzsvēra A.Teikmanis. Valsts sekretārs pauda gandarījumu arī par akcijas “Baltijas ceļš” dokumentārā mantojuma iekļaušanu UNESCO programmā “Pasaules mantojums”, kas notika 30.jūlijā.

UNESCO Latvijas nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa akcentēja, ka “dokumentārā mantojuma pievienošana UNESCO programmai “Pasaules mantojums” ir būtiska, jo šī nominācija mūs raksturo kā vienotu Baltijas reģionu, sniedz starptautisku atzinību, kas ir būtiska Latvijas kolektīvajai atmiņai, kā arī nodrošina Baltijas valstu un kultūras atpazīstamību visas pasaules mērogā”.

Jānis Škapars (Latvijas Tautas frontes valdes priekšsēdētājs (1989–1990)) atzīmēja, ka Baltijas valstu neatkarības ceļš un brīvības atgūšana ir vienreizēja parādība pasaules vēsturē: “Baltijas ceļš bija nevardarbīgās stratēģijas ceļš un unikālā un savdabīgā veidā mēs izcīnījām savu brīvību, ko bija iespējams izdarīt, tikai visām trim Baltijas valstīm apvienojoties.”

Šis vienreizējais vēstures notikums izstādē ir atspoguļots 40 fotogrāfijās un foto kolāžās, un, kā atzina fotogrāfs un izstādes kurators Ilmārs Znotiņš, izvēloties fotogrāfijas, viņš “ir mēģinājis radīt to sajūtu, kāda bija “Baltijas ceļa” dalībniekiem, kuriem bija liela drosme stāvēt šajā cilvēku ķēdē, nezinot, kas būs vēlāk”.

Visi runātāji aicināja uzturēt dzīvu vienotības garu un izteica cerību, ka šī izstāde ir labs aizsākums nākamajiem stāstiem par “Baltijas ceļu”, kas iekustināja pasauli.

Ceļojošās fotoizstādes izveide un atklāšana bija iespējama, pateicoties Ārlietu ministrijas informācijas un sabiedrisko attiecību direktorei Elitai Gavelei, Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pirmajai sekretārei Vitai Timermanei-Moorai, fotogrāfam Ilmāram Znotiņam, kā arī tiem, kuri piedāvāja fotogrāfijas no personīgā arhīva.

Ceļojošā fotoizstāde “The Baltic Way that moved the world” būs apskatāma Ārlietu ministrijas foajē līdz 25.augustam, bet pēc tam tā tiks nogādāta Parīzē un izstādīta Francijas Senātā, Baltijas valstu vēstniecību rīkotajos pasākumos, kā arī mākslas galerijā “Le Pont – Neuf”. Pēc tam tā būs aplūkojama arī Londonā un Stokholmā.

Izstādes apmeklējumu lūdzam pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 67015984 vai 67015970 darba dienās no pulksten 9 līdz 16.30.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!