• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par līdzfinansējumu ministrijas pārziņā esošajām aktivitātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par PVN likmi mācību un oriģinālliteratūras izdevumiem

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par līdzfinansējumu ministrijas pārziņā esošajām aktivitātēm

 

Pagājušajā nedēļā Ministru kabinets Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammā “Finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai” pieejamā finansējuma pārdales ietvaros lēma par 16 446 854 latu piešķiršanu Ekonomikas ministrijas pārziņā esošo Eiropas Savienības un Kohēzijas fonda aktivitāšu īstenošanai 2009.gadā.

Līdz ar finanšu līdzekļu sadali SIA “Latvijas Garantiju aģentūra” (aģentūra) saņems 13 844 050 latus garantiju izsniegšanai uzņēmēju konkurētspējas uzlabošanai. Papildus 6,156 miljonus latu aģentūra saņems pēc tam, kad no Eiropas Komisijas būs saņemti Eiropas Savienības fonda līdzekļi. Līdz ar to kopējais aģentūrai pieejamais finansējuma apjoms garantiju izsniegšanai 2007.–2013.gada plānošanas perioda ietvaros sasniegs 40 miljonus latu.

Šogad no budžeta apakšprogrammas ir piešķirti 865 304 lati arī pasākumiem centralizētās siltumapgādes sistēmu efektivitātes paaugstināšanai, kā arī 300 000 latu daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumiem.

Lai mazinātu ekonomiskās situācijas radīto sociālo spriedzi sabiedrībā un veicinātu bezdarbnieku iesaistīšanos uzņēmējdarbībā, 1 437 500 latu tika iedalīti pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanas atbalstam. Aktivitāti ieviesīs VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka”, kas nodrošinās apmācības par saimnieciskās darbības pamatiem un biznesa plāna sagatavošanu, konsultēs potenciālos uzņēmējdarbības sācējus, vērtēs viņu iesniegtos biznesa plānus, sniegs aizdevumus uzņēmējdarbības sācējiem biznesa plānā paredzētās saimnieciskās darbības īstenošanai, aizdevuma summai nepārsniedzot 54 tūkstošus latu, kā arī īstenos citus pasākumus. Paredzēts, ka Hipotēku banka sāks šīs programmas īstenošanu augustā. Kopējais aktivitātes publiskā finansējuma apjoms ir vairāk nekā 14 miljoni latu.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!