• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par finansējuma nepieciešamību veselības aprūpei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2009., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par zāļu kompensēšanu ar retām slimībām slimojošiem bērniem

Vēl šajā numurā

30.07.2009., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par finansējuma nepieciešamību veselības aprūpei


 

Veselības ministrija 27.jūlijā iesniegusi Valsts kancelejā informatīvo ziņojumu, kurā lūdz rast papildu finansējumu 45,8 miljonus latu tikai neatliekamās palīdzības sniegšanai slimnīcās un diennakts traumpunktu darbības nodrošināšanai tajās rajonu centru slimnīcās, kuras no septembra nodrošinās tikai ambulatoro palīdzību.

Veselības aprūpes budžeta samazinājums 2009.gada otrajā pusgadā ir 89,8 miljoni latu. Būtiskākais samazinājums skar slimnīcas, kurām iespējams nodrošināt tikai 43% no pirmā pusgada finansējuma, jo procentuāli neliels samazinājums paredzēts ģimenes ārstiem, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kompensējamiem medikamentiem, ka arī bērnu aprūpei, psihiatrijai un onkoloģijai.

Pašreizējais finansējums veselības aprūpei otrajam pusgadam ir absolūti kritisks un nozīmē, ka lielākās slimnīcas – universitātes un reģionālās – ar šādu finansējumu pēc dažiem mēnešiem kļūs maksātnespējīgas.

Informatīvajā ziņojumā norādīts, ka 2008.gadā tikai neatliekamā palīdzība slimnīcās sniegta 317 tūkstošiem pacientu, bet finansējums šajā gadā paredzēts 214 tūkstošiem pacientu, tādējādi vēl vismaz 103 tūkstošiem pacientu nepieciešami līdzekļi neatliekamās palīdzības nodrošināšanai. Vienlaikus Veselības ministrija lūgusi papildu 252 396 latus traumpunktu darbības nodrošināšanai no septembra bijušo rajonu centru slimnīcās – Aizkrauklē, Alūksnē, Bauskā, Krāslavā, Ludzā, Limbažos, Smiltenē, Siguldā, Saldū un Talsos, kā arī politraumu nodaļas izveidošanai P.Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!