• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieprasot detalizētu skaidrojumu par veselības budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2009., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieprasot skaidrojumu par ekstra klases auto nepieciešamību Daugavpils NMPS

Vēl šajā numurā

28.07.2009., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieprasot detalizētu skaidrojumu par veselības budžetu


 

24.jūlijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nosūtījis divas rezolūcijas veselības ministrei Baibai Rozentālei ar lūgumu līdz 27.jūlijam sniegt detalizētu informāciju par veselības jomas finansējuma sadalījumu mēnešu griezumā 2008.gadā, 2009.gada pirmajā un otrajā pusgadā, bet līdz 31.jūlijam iesniegt informāciju par ārstniecības iestāžu ilgtermiņa kredītsaistību ikmēneša maksājumiem, ieskaitot kredīta procentu un pamatsummu dzēšanas maksājumus par katru slimnīcu.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsver: “Šīs rezolūcijas izpildē no ministres sagaidu konstruktīvu pieeju. Veselības sistēmas augstākās vadības līmenī lēmumu pieņemšana līdz šim ir notikusi nekonsekventi – veselības jomas reformas principi jeb māsterplāns ir zināms jau vismaz piecus gadus, taču tā izpilde ir palaista pašplūsmā. Veselības ministrijas rīkojumi ir bijuši savstarpēji pretrunīgi, ministrija iedzīvotājiem nav pietiekami izskaidrojusi veselības sistēmas reformas būtību un ieguvumus. Tā vietā notiek masveida tautas iebiedēšana.

Atbilstoši rezolūcijai Veselības ministrijai norādītajā termiņā jāsniedz informācija par konsolidētā veselības budžeta sadalījumu mēnešu griezumā 2008.gadā un 2009.gada pirmajā pusgadā, kā arī prognozi jeb plānu par sadalījumu 2009.gada otrajā pusgadā (primārā, ambulatorā, stacionārā aprūpe, neatliekamā medicīniskā palīdzība u.c.).

Veselības ministrijai jāsniedz arī skaidrojums par vidējo darba algu samazinājumu medicīniskajam personālam, par stacionāro ārstniecības iestāžu gultas vietu skaita izmaiņām un gultas vietu noslodzi mēnešu griezumā par katru slimnīcu, kā arī valsts finansējumu stacionārajām ārstniecības iestādēm mēnešu griezumā par rezolūcijā minētajiem laika periodiem. Veselības ministrijai arī jāsniedz skaidrojums par ministrijas centrālajā aparātā strādājošo skaita un finansējuma samazinājumu.

Savukārt līdz 31.jūlijam Veselības ministrijai jāsniedz informācija par to, cik lieli ir stacionāro ārstniecības iestāžu ilgtermiņa kredītsaistību ikmēneša maksājumi, ieskaitot kredīta procentu un pamatsummu dzēšanas maksājumus par katru slimnīcu.

Attiecībā uz slimnīcu finansiālo stāvokli V.Dombrovskis norāda: “Nolaidīgs nozares menedžments ir radījis situāciju, kad treknajos gados desmitiem miljonu latu tika ieguldīti apšaubāmas lietderīgas celtniecības projektos, tika iegādātas dārgas medicīniskās iekārtas, gadiem vairoti slimnīcu parādi un pieaugušas slimnīcu kredītsaistības.”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!