• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pirmā vēstnieka Kosovā akreditēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2009., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Sveicot Ieslodzījuma vietu pārvaldi 90 gadu jubilejā

Vēl šajā numurā

09.07.2009., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pirmā vēstnieka Kosovā akreditēšanu


 

7.jūlijā Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Kosovā Juris Poikāns iesniedza akreditācijas rakstu Kosovas prezidentam Fatmiram Sejdu, kļūstot par pirmo Latvijas vēstnieku Kosovā. Vizītē vēstnieks arī tikās ar šīs valsts ārlietu ministru Skenderu Hiseni.

Tiekoties ar Kosovas amatpersonām, J.Poikāns atzīmēja, ka Latvija ir bijusi viena no pirmajām valstīm, kas atzina Kosovas neatkarību. Ārlietu ministra Māra Riekstiņa vizīte pagājušā gadā ir apliecinājums Latvijas vēlmei veidot aktīvu dialogu ar jauno valsti. J.Poikāns aicināja sākt abu valstu līgumbāzes izstrādi, apstiprināja Latvijas gatavību dalīties reformu pieredzē, kā arī izskatīt iespēju organizēt abpusējas amatpersonu vizītes. Tāpat vēstnieks mudināja Kosovas amatpersonas strādāt pie reformām likuma varas jomā un pie tiesībsargājošo institūciju pilnveides. Kosovas amatpersonas, atzīmējot abu valstu līdzīgos likteņus, pateicās Latvijai par tās konsekvento atbalstu Kosovai. Prezidents F.Sejdu uzaicināja Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru apmeklēt Prištinu viņam pieņemamā laikā, savukārt ārlietu ministrs S.Hiseni pauda ieinteresētību apmeklēt Latviju pēc iespējas ātrāk. Kosova arī apsver iespēju iecelt nerezidējošo vēstnieku Latvijā.

Vizītes noslēgumā J.Poikāns tikās ar Latvijas karavīriem, kuri dien NATO spēkos Kosovā (KFOR), kā arī Latvijas pārstāvjiem, kuri piedalās ES Tiesiskuma varas misijas (EULEX) darbā.

J.Poikāns rezidē Slovēnijā, Ļubļanā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!