• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu komunikācijas projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2009., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pirmā vēstnieka Kosovā akreditēšanu

Vēl šajā numurā

09.07.2009., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu komunikācijas projektiem


 

Rīt, 10.jūlijā, Eiropas Komisijas (EK) Komunikācijas ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieks Pans Karvuns, EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca un Valsts kancelejas (VK) vadītāja Gunta Veismane parakstīs līgumu, kas Latvijai nākamajos četros gados ļaus realizēt ar Eiropas Savienību (ES) saistītus komunikācijas projektus, ik gadu (arī šogad) šim mērķim saņemot 200 000 eiro no Eiropas Komisijas budžeta.

Par vadības partnerību dēvētās EK, Eiropas Parlamenta un dalībvalsts sadarbības formas mērķis ir veicināt iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu ES komunikācijas politiku, ko īsteno pati dalībvalsts.

VK direktore Gunta Veismane norāda: “Informāciju par Eiropas Savienības jautājumiem nodrošina gan valsts pārvalde, gan Eiropas Komisija un Eiropas Parlaments. Būtiski ir visām institūcijām cieši sadarboties, un Vadības partnerības līgums ir vēl viens instruments sadarbības stiprināšanai. Mūsu kopīgs uzdevums ir padarīt ES tiesības daudz redzamākas, saprotamākas un vieglāk pieejamas – lai ikviens iedzīvotājs redz savas iespējas un spēj tās pielietot ikdienas dzīvē.”

“Latvijā arī pēc pieciem gadiem ES ir pārsteidzoši daudz vienaldzīgu cilvēku, kas Latvijas dalību ekonomiski ietekmīgākajā valstu blokā nevērtē ne kā labu, ne sliktu lietu. Manuprāt, Latvijas eiroskeptiķis ir slikti informēts eirooptimists, tādēļ ļoti svarīga ir pastāvīga cilvēku informēšana un saruna par ES viņiem tuvā un saprotamā veidā. Mums jārunā tā, lai cilvēki gribētu mūs klausīties,” jaunā komunikācijas rīka nozīmi uzsver I.Šulca.

Šobrīd vadības partnerības sadarbības formu izmanto vairākas ES dalībvalstis – Vācija, Austrija, Portugāle, Slovēnija –, īstenojot daudzveidīgas aktivitātes iedzīvotāju informēšanai par ES jautājumiem. Latvija sadarbības ietvaros paredzējusi vairākus projektus sabiedrības līdzdalības, demokrātijas, ilgtspējīgas attīstības u.c. jomās. Tostarp 2009.gadā paredzēts izveidot simulācijas spēli “Soli pa solim līdz biznesa uzsākšanai”, izveidot interaktīvu kalkulatoru energoefektivitātes aprēķināšanai, organizēt Tautas forumu NVO kapacitātes celšanai reģionālajā līmenī par līdzdalības iespējām ES lēmumu veidošanā, izvērst publisko debašu platformu interneta vietnē “esmaja.lv”, organizēt apmācības skolotājiem u.c. mācībspēkiem par ES jautājumiem, popularizēt, piemēram, uzņēmējdarbībai vai izglītībai noderīgus ES informācijas resursus u.c. aktivitātes. Par aktivitāšu plānu vienojušās visas iesaistītās puses – Latvija, Eiropas Komisija un Eiropas Parlaments.

EK vadības partnerības aktivitātes finansē 100% apmērā, Latvijas puse ir atbildīga par administratīvās kapacitātes nodrošināšanu komunikācijas aktivitāšu ieviešanai. Par starpniekinstitūciju vadības partnerības īstenošanā nozīmēta Valsts kanceleja.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa; Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!