• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Baltkrievijas sadarbību lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2009., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrs: Par plašāku Baltijas valstu savstarpējo sadarbību kultūrā

Vēl šajā numurā

08.07.2009., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Baltkrievijas sadarbību lauksaimniecībā


 

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs 7.jūlijā tikās ar Baltkrievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Gerasimenko, lai pārrunātu Latvijas un Baltkrievijas sadarbību lauksaimniecības nozarē un lauksaimniecības tehnikas tirdzniecībā.

Latvija un Baltkrievija ir kaimiņvalstis, tālab abu valstu sadarbība visdažādākajās lauksaimniecības jomās ir būtiska. Pašlaik visaktīvāk tā norit augkopībā, lopkopībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā. Baltkrievijā īpaši pieprasīta ir Latvijā ražoto zivju produkcija.

Sarunā plašāk tika apspriesta turpmākā sadarbība lauksaimniecības tehnikas tirdzniecībā un ražošanā. A.Gerasimenko norādīja, ka Baltkrievija ražo plaša spektra lauksaimniecības tehniku, tai skaitā arī piekabināmo un uzkarināmo tehniku – kopumā ap 70 dažādu modifikāciju. Savukārt Latvijā baltkrievu ražotā lauksaimniecības tehnika ir pieejama 16 vietās.

Tikšanās noslēgumā amatpersonas vienojās par turpmāko abu valstu sadarbību, īpaši lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības procedūru risināšanā un atvieglošanā, kā arī informācijas apmaiņā. Tāpat J.Dūklavs izteica vēlmi tikties ar Baltkrievijas lauksaimniecības un pārtikas ministru Semjonu Šapiro, lai iepazīstinātu ar nozares situāciju Latvijā.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!