• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrs: Par plašāku Baltijas valstu savstarpējo sadarbību kultūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2009., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.07.2009., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrs: Par plašāku Baltijas valstu savstarpējo sadarbību kultūrā


 

Kultūras ministrs Ints Dālderis pagājušās nedēļas nogalē apmeklēja Igaunijas Dziesmu svētkus Tallinā un tikās ar kaimiņvalsts kultūras ministri Laini Jenesu. Tikšanās reizē pārrunāti jautājumi par sadarbību starp Baltijas valstīm, un ministri vienojās augustā Latvijā organizēt visu trīs Baltijas valstu kultūras ministru tikšanos, lai aktivizētu sadarbību kultūrā starp Latviju, Igauniju un Lietuvu.

Baltijas reģionu pasaulē nereti uztver kā vienotu veselumu, taču ne vienmēr mēs paši pilnībā izmantojam sadarbības iespējas trīs valstu starpā. Šobrīd, kad arī kaimiņvalstīs notiek budžeta samazināšana kultūrai, svarīgākais ir nevis darboties izolēti un censties vienam otru pārspēt, bet gan strādāt kopā, konsolidējot resursus. Tādēļ ir nepieciešama nopietni organizēta ministru tikšanās, lai vienotos par prioritārajām sadarbības jomām jaunajā situācijā un apvienotu spēkus kopīgam darbam, sekmējot izcilību un konkurētspēju Baltijas, Eiropas un pasaules līmenī,” uzskata kultūras ministrs Ints Dālderis.

I.Dālderis īpašu uzmanību vēlas veltīt sadarbībai kultūrizglītības jomā. Apzinot katras valsts stiprās puses un meklējot iespējas kopīgu studiju programmu attīstīšanai, tiktu sekmēta izglītības kvalitāte un studentu plašāka iekļaušanās starptautiskajā apritē.

Viens no jautājumiem, kas būs ministru darba kārtībā, ir arī turpmākā sadarbība saistībā ar kamerorķestra “Kremerata Baltica” finansēšanu un darbības organizēšanu. Kamerorķestri atbalsta Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kultūras ministrijas, orķestrī muzicē izcili talantīgi Baltijas valstu jaunie mūziķi. I.Dālderis uzskata, ka visu trīs valstu ieguldījumam un iesaistei orķestra darbībā vajadzētu būt līdzvērtīgai.

Tikšanās laiks tiek saskaņots, bet plānots, ka tā notiks augusta vidū Latvijā.

 

Dace Vizule, KM sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!