• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par trīs lielo valsts nozīmes uzņēmumu valžu pilnvaru izbeigšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2009., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par līdzekļiem neatliekamās palīdzības apmaksai slimnīcās

Vēl šajā numurā

04.07.2009., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par trīs lielo valsts nozīmes uzņēmumu valžu pilnvaru izbeigšanu


 

Satiksmes ministrija 1.jūlija akcionāru sapulcēs pieņēmusi lēmumu par VAS “Latvijas Pasts”, AS “Pasažieru vilciens” un VAS “Latvijas Gaisa satiksme” valžu atbrīvošanu no amata.

Katra uzņēmuma valdes pilnvaras beigsies atšķirīgos datumos, jo pašlaik notiek konkursi uz valdes priekšsēdētāju amatiem minētajās kapitālsabiedrībās.

Atsaukta “Latvijas Gaisa satiksmes” vadība – Ilmārs Punka, Ēriks Jēkabsons un Uldis Lakševics. Valdes loceklis Juris Kanels amatu atstāja pēc paša vēlēšanās, savas pilnvaras noliekot 27.jūnijā. Pārējo trīs valdes locekļu pilnvaras beigsies 9.jūlijā. Pašlaik norit konkurss uz uzņēmuma valdes priekšsēdētāja vakanto amatu, pieteikumu iesniegšanas termiņš beigsies 3.jūlijā.

Akcionārs šodien izskatīja “Pasažieru vilciena” valdes locekļu iesniegumus par viņu atbrīvošanu no amata pēc pašu vēlēšanās. No 30.jūnija amatu ir atstājis valdes priekšsēdētājs Reinholds Pelše, savukārt valdes locekļu Ivara Zaļā un Ervina Straupes pilnvaras beigsies 28.jūlijā. Lai kapitālsabiedrības vadība būtu lemtspējīga, akcionārs valdes locekļa pilnvaras piešķīris arī Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniekam Andulim Židkovam. Uz kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētāja vakanto amatu tuvākajās dienās tiks izsludināts konkurss.

Pēc abpusējas vienošanās no 1.jūlija tiek atbrīvots “Latvijas Pasta” valdes loceklis Juris Bērziņš, bet no 8.jūlija – Raitis Avots. Akcionāru sapulcē konstatēts, ka valdes locekle Līga Antāne nav prettiesiski rīkojusies attiecībā uz atalgojuma izmaksu, tādēļ saglabā savu amatu. Arī uz “Latvijas Pasta” brīvo valdes priekšsēdētāja amatu notiek konkurss, kas beigsies jau nākamajā nedēļā.

Nevienam no uzņēmumu valdes locekļiem, atstājot amatu, kompensācijas netiks izmaksātas. Pirms katra uzņēmuma valdes locekļu pilnvaru beigām Satiksmes ministrija iecels jauno vadību, par ko atsevišķi tiks sniegta informācija masu medijiem.

Satiksmes ministrija 25.jūnijā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atbrīvoja minēto kapitālsabiedrību padomes.

Jau ziņots, ka “Latvijas Pasta”, “Pasažieru vilciena” un “Latvijas Gaisa satiksmes” valdes locekļiem par darbu maijā izmaksāta atlīdzība iepriekšējā līmenī, kaut arī no 1.maija valstij piederošajās kapitālsabiedrībās valdes mēneša atalgojums bija jāpiesaista vidējās darba samaksas apmēram sabiedriskajā sektorā, reizinot to ar Ministru kabineta noteikumos norādītu koeficientu.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!