• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par līdzekļiem neatliekamās palīdzības apmaksai slimnīcās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2009., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194434

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par ministrijā veiktajām strukturālajām izmaiņām

Vēl šajā numurā

04.07.2009., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par līdzekļiem neatliekamās palīdzības apmaksai slimnīcās


 

Veselības ministre Baiba Rozentāle, tiekoties ar Slimnīcu biedrības un arī Veselības nozares stratēģiskās padomes pārstāvjiem, uzsvēra, ka esošā finansējuma apstākļos jau novembra beigās iestādēm būs izveidojušās ievērojamas pārstrādes un nāksies lūgt valdību rast līdzekļus jau veiktā darba apmaksai, jo neatliekamā palīdzība iedzīvotājiem ir jānodrošina, bet gadījumu skaits tikai pieaugs.

Pieņemtie Ministru kabineta noteikumu grozījumi paredz, ka ar 1.septembri diennakts neatliekamo palīdzību Latvijā sniegs 20 slimnīcas. Pārējās slimnīcās būs pieejama ambulatorā ārstēšanās (speciālisti, izmeklējumi) un ārstēšanās dienas stacionārā. Desmit slimnīcas kļūs par aprūpes slimnīcām, kurās ārstēsies hroniskie pacienti. Šobrīd slimnīcām tiek gatavoti jaunie līgumu nosacījumi un arī konkrēts finansējuma piedāvājums. Ja tuvākā mēneša laikā pašvaldības savstarpēji vienosies par slimnīcu apvienību veidošanu, saraksts var tikt koriģēts.

Ja pacientam būs nepieciešama neatliekamā palīdzība, neatliekamās palīdzības brigāde vedīs pacientu uz neatliekamās palīdzības slimnīcu, kurā varēs nodrošināt viskvalitatīvāko ārstēšanu katrā konkrētajā gadījumā.

Arī 2.jūlijā notikušās Veselības nozares stratēģiskās padomes sēdes pārstāvji piekrita, ka pašreizējā veselības budžeta samazinājuma situācijā vissvarīgākā ir tieši ārstēšanas kvalitāte, tādēļ finansējums vairāk jānodrošina tieši lielajās slimnīcās, kurās ir koncentrēti gan dažādu profilu speciālisti, gan arī lielākas diagnostikas iespējas.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!