• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atteikšanos no valsts līdzfinansējuma struktūrfondu apguvē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2009., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par internetā savstarpēji savienotu objektu tīklu veidošanu

Vēl šajā numurā

30.06.2009., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atteikšanos no valsts līdzfinansējuma struktūrfondu apguvē


 

Ņemot vērā plašsaziņas līdzekļos izplatīto informāciju par Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVASDA) prasību Eiropas Komisijai (EK) pieņemt lēmumu par līdzfinansējuma neprasīšanu Eiropas Savienības struktūrfondu apguvei, Eiropas Komisijas pārstāvniecība uzsver, ka EK jau ir nākusi klajā ar šādu priekšlikumu un tagad tā tālākā virzība atkarīga no valstu līderu vienošanās Eiropas Savienības (ES) Padomē un balsojuma Eiropas Parlamentā.

EK priekšlikums paredz 2009. un 2010.gadā palielināt ES līdzfinansējuma apmēru Eiropas Sociālā fonda un citiem kohēzijas politikas instrumentiem līdz 100% jau esošā finanšu piešķīruma ietvaros. Tas nozīmē, ka dalībvalstīm tiktu dota iespēja paātrināt projektu īstenošanu un samazināt budžeta slogu, taču, tā kā Eiropas Savienības finansējuma apjoms līdz 2013.gadam netiktu mainīts, vēlāk realizētajiem projektiem nāktos rēķināties ar lielāku valsts līdzfinansējumu.

Jāņem vērā, ka ES kohēzijas politikas instrumentu finansēšanas kārtība paliktu līdzšinējā – valsts apmaksā projekta īstenotājam visu publiskā līdzfinansējuma daļu, kuru EK pēc tam sedz 100% apmērā.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!