• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrs: Par ieturētās pensijas daļas atmaksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2009., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194104

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kultūras ministrijas ieceri par algu paaugstināšanu kapitālsabiedrību vadītājiem

Vēl šajā numurā

30.06.2009., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrs: Par ieturētās pensijas daļas atmaksu


 

Lai nepasliktinātu pensionāru materiālo situāciju jūlijā, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) no pensijām ieturētos līdzekļus tiem pensionāriem, kuri darbu būs pārtraukuši līdz 30.jūnijam, iespēju robežās atmaksās pēc iespējas ātrāk. Proti, ja līdz 8.jūlijam no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) būs saņemta attiecīgā informācija, ieturēto līdzekļu atmaksa varētu notikt jau jūlijā. “Izprotot situāciju, kādā jūlijā nonāks daudzi pensionāri, kuri darba attiecības būs pārtraukuši, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra ir apņēmusies iespēju robežās nodrošināt ieturētās pensijas daļas atmaksu, tiklīdz tās rīcībā būs dati no darba devējiem,” norāda labklājības ministrs Uldis Augulis.

No š.g. 1.jūlija katra darba devēja pienākums ir trīs darba dienu laikā pēc tam, kad persona būs ieguvusi, mainījusi vai zaudējusi darba ņēmēja statusu, iesniegt VID ziņas par darbā pieņemtajiem vai atlaistajiem darbiniekiem. Jo ātrāk šīs ziņas nonāks VSAA rīcībā, jo ātrāk aģentūra varēs mainīt izmaksājamās pensijas apmēru, nesamazinot to par 70%, bet gan par 10%.

Darba devējam VID ir jāiesniedz informācija arī par tiem komercsabiedrību valžu, padomju locekļiem, pašvaldību deputātiem u.c. personām, kas savus pienākumus veic bez atlīdzības. Tas nozīmē, ka šie cilvēki nav darba tiesiskajās attiecībās un par viņiem netiek veiktas sociālās iemaksas.

Atgādinām, ka likums “Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam” paredz par 70% samazināt pensijas apmēru strādājošiem vecuma vai izdienas pensijas saņēmējiem, sākot ar šā gada 1.jūliju.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!