• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par risinājumiem ārvalstu tūristu apkrāpšanas novēršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2009., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrs: Par ieturētās pensijas daļas atmaksu

Vēl šajā numurā

30.06.2009., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par risinājumiem ārvalstu tūristu apkrāpšanas novēršanai


 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars piedāvā risinājumus ārvalstu tūristu apkrāpšanas novēršanai, par ko ir informēta arī Valsts prezidenta kanceleja. “Mēs piedāvājam dot tiesības policijai apturēt to izklaides iestāžu darbību, kurām pēdējā gada laikā ir bijušas problēmas ar sabiedriskās kārtības ievērošanu, tostarp ir fiksēti tūristu apkrāpšanas gadījumi. Mēs piedāvājam arī paplašināt alkohola un alus mazumtirdzniecības licencēšanas komisiju pilnvaras un dot tām tiesības neizsniegt vai nepārreģistrēt licences tiem bāriem, kuriem pēdējā gada laikā šāda veida licences jau ir anulētas vai apturētas,” uzsvēra A.Kampars.

Ministrs norāda, ka atbilstoši apkopotajai informācijai tūristu krāpšanas notiek konkrētās izklaides vietās Rīgas vēsturiskajā centrā un tās jau atrodas policijas redzeslokā – tajās notiek regulāras pārbaudes un par tajās atklātajiem pārkāpumiem tiek sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli, uzsākti kriminālprocesi, atņemtas alkohola tirdzniecības licences. Līdz ar to ministrs uzskata, ka pašlaik nebūtu pamats ieviest vēl plašākus ierobežojošus pasākumus, jo tie radīs papildu administratīvās barjeras godīgiem uzņēmējiem šajā nozarē.

Pēc A.Kampara sniegtās informācijas, Ekonomikas ministrija ir piedāvājusi izdarīt grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos par akcīzes preču aprites kārtību un MK noteikumos par kārtību, kādā norādāmas preču un pakalpojumu cenas.

Ekonomikas ministrija ar grozījumiem MK noteikumos par akcīzes preču aprites kārtību paredz noteikt plašākas tiesības licencēšanas komisijai, kas izsniedz licences alkoholisko dzērienu un alus mazumtirdzniecībai. Ar šiem grozījumiem tiek rosināts noteikt, ka komisija uzņēmējam var neizsniegt vai nepārreģistrēt speciālo atļauju (licenci), ja iepriekšējo 12 mēnešu laikā alkoholisko dzērienu un alus mazumtirdzniecības speciālajā atļaujā (licencē) norādītajā darbības vietā vai adresē šāda veida licence jau tikusi anulēta vai apturēta.

Tāpat ar grozījumiem piedāvāts noteikt, ka uzņēmējdarbība noteiktā darbības vietā vai adresē var tikt apturēta uz laiku līdz 90 dienām, ja valsts vai pašvaldības policija konstatējusi, ka alkoholisko dzērienu un alus mazumtirdzniecības speciālajā atļaujā (licencē) norādītajā darbības vietā iepriekšējo 12 mēnešu laikā atkārtoti izdarīti noziedzīgi nodarījumi un sabiedriskās kārtības pārkāpumi.

Tāpat ministrija izstrādā grozījumus MK noteikumos par kārtību, kādā norādāmas preču un pakalpojumu cenas, papildinot noteikumus ar nosacījumu, ka alkoholiskajiem dzērieniem gabalcena jānorāda centilitros (piemēram, nevis 50 ml, bet 5 cl (50 ml)). Tas tiek darīts, lai mazinātu iespējas maldināt neuzmanīgus klientus, izmantojot dažādas cenu noteikšanas metodes.

 

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!